Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Van egy pár rossz fogam,...

Van egy pár rossz fogam, rászántam magam hogy elmegyek fogdokihoz, de NAGYON FÉLEK! írnátok egy pár bátorító szót?

Figyelt kérdés
2009. nov. 29. 13:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A szépségért meg kell szenvedni bár nem is annyira vészes szurkolok érted!

Üdv:Kata

2009. nov. 29. 14:07
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem fog fájni nyugi. MIután végeztél majd fogod mondani, hogy ezért izugltál annyit? semmit sem fogsz érezni.
2009. nov. 29. 14:29
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm , tök jó .....remélem is hogy nem lesz nagyon vészes
2009. nov. 29. 19:46
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy?

Én is így voltam 14 évesen, én addig jóformán nem is voltam fogorvosnál, aztán rászántam magam, elmentem a sulis fogorvoshoz, és egy álompasi várt ott! :D

Emellett tök jó fej volt, éreztette velem, hogy elhanyagoltam a fogaim, de nem alázott meg, nem volt lekezelő, semmi ilyesmi. Az első alkalommal nem csinált semmit - a röntgenen kívül. Amikor kész lett a felvétel, megmutogatta nekem rajta, hogy mi hogy van, hogy 3 fogamat nem lehet megmenteni, mert "a bacik már elkezdték enni a fog körüli szöveteket is", ki kell húzni őket.

Ettől függetlenül már a második alkalommal úgy mentem, hogy semmi rossz érzés nem volt bennem, mert tudtam, hogy jó fej a dokim, jól is néz ki, ráadásul a fogaim is rendben lesznek, teljesen megbíztam benne. :)

Jártam hozzá kb. 4 hónapig, mert aztán pótolni is kellett, stb., de egyszer nem mentem úgy, hogy félek. Azóta is ő a dokim :)

Szóval ha sikerül találnod egy olyan dokit, akiben megbízol, hidd el, nem lesz semmi gond, várni fogod a kezeléseket, mert tudod, hogy úgysem fog fájni, és végre szépek lesznek a fogaid.

2009. nov. 29. 21:25
 5/11 A kérdező kommentje:

Ohh , aranyos vagy hogy írtál.

Az SZTK - s doktornőt nem szeretem már a kinézete is rémisztő, föleg amiket mesélnek róla , igy nem a bejelentett dokihoz megyek, remélem nem lesz drága a kezelés! Azt nem értem hogy amig kissebb voltam olyan 6-7 akkor bátran belibbnetem egy-egy kezelésre , lehet hogy azért volt mert akkor még minden rendben volt :)vagy a gyerekeknek ennyire nincs félelem érzete :)

2009. nov. 29. 22:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az is igaz, hogy a gyerekekben nincs annyi félelem, meg az is, hogy a gyerekfogorvosok egészen mások. Kedveseknek kell lenniük, hozzászoktak a síráshoz, hisztihez, félelemhez, ehhez viszonyulnak. Mivel én is félek, ezért járok felnőtt létemre is egy gyermekfogorvoshoz, maszek alapon. Egészen máshogy bánik velem, mint egy felnőtt orvos. Mindent elmagyaráz, mielőtt hozzákezd, közben is mondja, hogy mit csinál és ez megnyugtató. Már nem is félek, ha hozzá kell mennem.
2009. dec. 5. 04:40
 7/11 anonim válasza:
56%
kevesen tudják, de a fogak állapota kihat más szervekre is, hosszú ideig elhanyagolt gyulladásnak, gyökérproblémáknak komoly következméynei lehetnek. ezen tulmenóen, rendszeresen le kell szedetni a fogak hátsó felén levó fogkoveket, hogy alattuk ne szaporodjanak el a bacik. ne engedd, hogy kihuzzzák a fogadat, amig lehet, tometni kell, ha letörik, akkor ra kell ültetni a csonkra az uj fogat, ha minden szétment, akkor implantátumot , gyakrolatilag uj foggyökeret kell beultatni. ha nincs meg egy fogad, akkor a tobbi is elmozdul, csunya rések keletkeznek a fogak kozott. ne sajnáld a pénzt a jo fogorvosra.
2009. dec. 5. 17:16
 8/11 anonim válasza:
100%
Ha sima tömést kapsz, az kicsit kellemetlen, de nem fáj. A gyökértömésnél kérhetsz érzéstelenítőt, úgy egyáltalán nem fogsz érezni semmit, sőt, tök vicces lesz majd utána fél száj mozgatásával beszélni :DDD Bár én túléltem néhány érzéstelenítés nélküli gyökértömést is...:D
2009. dec. 6. 10:39
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat , tök jó hogy írtatok ! jövöhét hétfő lesz a nagy nap :)
2009. dec. 6. 20:48
 10/11 anonim válasza:
100%
Bátorító. Bátorító. Bátorító. Bátorító. Bátorító. Bátorító. Ím, lám vala pár bátorító szó. Egyébként szuper érzés lesz utána, úgy értem, megkönnyebbülés. Megéri:D
2009. dec. 6. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!