Ti erre a fogsorra csináltatnátok fogszabályzót?
(kép-link)
Kin vannak már a bölcsesség fogaid ?
Szerintem még nincsenek, akkor viszont konzultálnék egy fogszabályozós orvossal , hogy van-e nekik elegendő helyük illetve mennyire okoznak fogtorlódást pluszban, ha kijönnek.
2014. jan. 3. 22:51
Esztétikailag nem feltétlenül, egészségi szempontból (harapás) meg konzultálnék.
2014. jan. 3. 22:52
3/15 A kérdező kommentje:
most jön a bölcsességfogam, már a teteje kinnt van :)
4/15 A kérdező kommentje:
ja azt elfelejtettem, hogy kihuzott egy fogat az orvos, hogy férjen a bölcsességfogam, és mondta hogy akármennyire is fáj ha surulom, de akkor is tartsam nagyon tisztán. de a fogszabályzót fel sem hozta, csak én szeretnék, mert nekem nem tetszik a fogam, olyan bénán áll :(
5/15 anonim válasza:
Nem tudom,hogy hány éves vagy, (18 év alatt megfizethető) de ha én tehetném, csináltatnék rá. Nem kifejezetten csúnya, de nekem is van, és még mindig, sosem fogom megbánni,hogy lett... :)
2014. jan. 3. 22:58
6/15 A kérdező kommentje:
15 vagyok, kb. mennyibe kerülne nekem? és ha a magánfogorvoshoz, akihez járok, az árlistályán nincs rajta a fogszabályzó, akkor ő nem is csinál? vagy hogy mefy ez az egész? ha én most szeretnék fogszabályzót, akkor hová menjek, mit csináljak?
Külön fogszabályzós szakorvosok vannak, ezért nincs rajta az árlistán.
Kérj egy beutalót a szakrendelésre, ha 18 éves korod előtt a készülék bekerül a szádba, akkor van rá támogatás.A fogszabályzós szakrendelésre kell visszajárnod úgyis a megadott időpontokban majd az ív húzásra.
Árat nem tudok :).
Biztos lesz előtte panoráma rtg is és megnézik hol tartanak a bölcsesség fogaid.
2014. jan. 3. 23:06
Nekem sztk alapon (tehát 18 éves kor alatt)
alsó+felső 51.000.- volt.
Csak én 18 leszek júliusban, tehát onnantól kezdve nekem fizetnem kell majd az ívcseréket, illetve röntgeneket, kontrollokat.
Szerintem rakass, bajod nem származhat belőle :)
2014. jan. 3. 23:22
9/15 anonim válasza:
Egyik válaszoló vagyok, (em tudom hányas, az, aki írta,h neki is van, és nem bánta meg... :D) Na szóval nekem csak felső van, és az 25.000 Ft volt. Nekem is 15 éves koromban került fel,tényleg nem bánom! :)
2014. jan. 4. 02:05
Teszel fel egy olyan képet is, ahol rendesen harapsz össze? Mert így nem nagyon látszik a harapásod, pedig az fontosabb, mint a szimpla esztétika.
2014. jan. 4. 10:31
Kapcsolódó kérdések: