Fogkő leszedésénél sérül a fogzománc?
He egészséges a zománc és nem nyomja rá nagyon,
elvileg nem sérülhet
De nem kötelező menni leszedetni
Vagy nem kell túl sűrűn csináltatni
Párod fogorvos?
Egyébként ez egy olyan dolog, hogy meg kell találni a középutat. Én sokáig nem szedettem le egyáltalán, eredmény: lenyomta az ínyem, begyulladt, elkezdtek kilazulni a fogaim. Akkor megijedtem és elrohantam orvoshoz, aki leszedte a fogkövet és azt mondta, jó hogy elmentem, mert ha a gyulladás tovább fokozódik, elveszthettem volna a fogaim. Vagy legalábbis egy részüket.
Itt egy összefoglaló: [link]
Szóval az se jó, ha sosem szedeted le, hanem hagyod fogkövesedni. Sőt, még gyorsabban elveszítheted a fogaid.
A megoldás az, hogy nem jársz az indokoltnál gyakrabban leszedetni, de nem is hagyod, hogy belepje az egész fogad.
No meg a megelőzés: fogmosás, fogselyem, szájvíz. Nekem ez a két utóbbi nagyon bevált, amióta használom őket, sokkal lassabban alakul ki a fogkő.
Van már olyan fogkrém, ami leszedi a fogkövet. Igaz, elég drága (4200 Ft), de szerintem egy próbát megér. Én most rendeltem egyet, de még nem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!