Fogorvos adhat idegnyugtatót? És ha igen, hogy? Mármint rendes injekciót karba, vagy?
nem.
max. helyi érzéstelenítőt (szájpadlásba, ill. íny-be) adhat, és a fogászati beavatkozás utáni esetlegesen jelentkező fájdalom csillapítására írhat fel, fájdalom csillapító gyógyszert.
Oké, én is így gondoltam. Egyik ismerősöm állította, hogy ő a jövőhéten megy dokihoz, és milyen szuper orvost talált, mert a beavatkozás előtt majd fog kani idegnyugtatót. Hát már akkor furcsa volt, nem igen tudtam elképzelni a szituációt, de akkor most megkaptam a választ.
Nem tudom honnan szedte ezt akkor.
Hát fogalmam nincs mire gondolt :D Szerintem egyébként ő valamit eléggé félreérthetett, de legalább most tök nyugodt, hogy milyen jó lesz majd neki, hát én meghagytam ebben a hitében, csak mondom megkérdezem, hogy ez tényleg "elterjedt" vagy én vagyok a tájékozatlan? :)
Szerencsére, nekem eddig egy foghúzásom volt fogszabályzó miatt, az is tejfog volt, szóval nem nagyon vagyok képben az ilyen beavatkozásokkal kapcsolatban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!