Mennyire fáj egy rágófog kihúzása?
Én is így voltam 17 évesen, roppent mód féltem a foghúzástól. De amikor már második hete fájt, nehezen, de rávettem magam. Ha jó a fogorvos, gyakorlatilag semennyire nem fáj. Talán egy nagyon kicsit, ha gyulladt a foggyökér környéke, de hidd el, messze nem olyan kellemetlen, mint szenvedni a fogfájástól.
Miután kihúzta, és elmúlik a zsibi, attól függően, hogy mennyire volt ott gyulladt, kicsit fájhat, kb annyira mint egy enyhe fogfájás. Csak ez másabb jellegű, ha szabad azt mondani, kellemesebb fájdalom. Másnapra majdnem teljesen elmúlik, bár arrafelé pár napig ne rágj!
Az érzéstelenítő beadása nekem fáj, de azért kibírható. Utána semmit nem fogsz érezni, csak egy kis feszítést, ahogy próbálja kihúzni, de fájni nem fog. Én személy szerint sokkal jobban viselem a foghúzást, mint a tömést... :S
Utána van, akinek fáj a helye, van, akinek nem. Én az utóbbiak közé tartozom, szerencsére. Sajnos több fogamat húzták már, de miután kiment az érzéstelenítő, és az égvilágon semmit, de semmit nem éreztem, még annyit se, mint amikor megvágjuk az ujjunkat. Abszolút semmit, mintha fogorvosnál se lettem volna.
Nekem is mindig érzéstelenítő nélkül tömték a fogam, és nemrég volt "szerencsém" egy gyatra érzéstelenítővel végzett foghúzáshoz is. Szőrnyű fájdalmas volt, de belegondolva a tömés rosszabb.
Kérdésedre válaszolva: Nagyon fontos, hogy jól el legyél érzéstelenítve, ha elkezd nyulkálni a szádba és fáj, akkor szólj a dokinak, hogy ez így még nem lesz jó.
A szuri nem vészes, csak kellemetlen, de pár pillanat.
Hidd el minden rendben lesz, nem fog fájni!
Amikor lemúlik az érzéstelenitő az már egyénfüggő, de fájdalomcsillaítóval enyhítheted.
Remélem a legjobbakat! Gondolj arra, hogy utána vége a szenvedésnek, és nem fáj többet!
Ha kihúzzák, feltétlen pótoltassátok, különben össze-vissza fognak dőlni a mellette lévő fogak, a felette lévő pedig elkezd kifelé nőni, mivel nem lesz, ami támassza, végős soron pedig szétmegy a harapásod... Nekem 14 évesen mind a négy hatos fogamat ki kellett húzni, nem lettek pótolva. 3 év múlva kaptam fogszabályozót, azzal széthúzták a fogak helyét, utána kaptam implantátumokat. Te inkáb kerüld el ezeket.
Egyébként nem fáj, engem sokkal jobban megviselt az, hogy 14 évesen elvesztettem 4 csontfogamat. De legalább rádöbbentett arra, hogy normálisan ápoljam a fogaimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!