Fogszabályzónak mik a hátrányai?
szia! nekem volt fogszabályzóm, tudok egy-két dolgot mondani róla :)
először is, nem lyukadnak ki a fogak alatta, mert olyan ragasztót használnak amiben tisztítós cucc van. Pontosan nem tudom, milyen ragasztó, de nyilván nem pillanatragasztóval teszik fel. A fogakat meg megtisztítják mielőtt rájuk tapasztják a tappancsokat. Ami nekem kellemetlen volt, az a gumi színe volt. nem szerettem volna nagy felhajtást az egésznek, úgyhogy egyszerű színtelen gumit tetettem fel, ami azonban nagyon hamar besárgult, és így nem nézett ki valami jól :S. (pedig nem ittam kávét, sem teát, nem is cigizek). Az első dolog ami zavarni fog, az az lesz, hogy kidörgöli majd az ajkaidat. Erre lehet venni méhviaszt (állítólag lehet kérni az orvosodtól is, de az enyémnek nem volt, és amikor érdeklődtem, gonoszan leintett). A méhviaszból kis golyót gyúrsz, és azt ráteszed a kiálló részre, ami szúr, és így nem fog. azt hiszem nagyjából ennyi lenne. Remélem segítettem :)
Nekem van fogszabályzóm, nemsokára leszedik.
Hátránya az hogy néha megbotlik a nyelved. Illetve körülbelül 1-2 havonta húznak rajta, a húzások után tompa fájdalmat fogsz érezni párnapig.
Igen beleakad a kaja, de kilehet szedegetni nyelvvel, fogpiszkálóval(bár az utóbbival nem sokra mész), vagy ha iszol kicsit leöblögeted a folyadékkal (mint fogmosáskor a vízzel a fogkrémet).
Minden negatívumát meglehet szokni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!