Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tegyek? Meddig bírják a...

Mit tegyek? Meddig bírják a fogaim?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok,nem járok suliba,de munkát se találok sajnos,szóval nincs tb-m,fogorvosnál pedig 16 éves korom óta nem jártam.Alul a leghátsó jobb és bal fogam is lukas,oldalt lejött a zománc is róla (vagy nem tudom hogy hívják),felül is van szerintem pár lukas fogam,mert mikor édességet eszek akkor kb 1 perc múlva majd meg őrülök,úgy bele nyilal,fáj..többi fogam azt hiszem majdnem ép,van egy pár amiről szintén hiányzik oldalt a külseje,de ezek hátul vannak.Fogorvoshoz nem merek elmenni,mert biztos sokba kerül megcsináltatni rendesen a fogaimat,tb-m sincs.Ezen felül alapból érzékenyek a fogaim a hidegre,melegre,a lukas fogaim pedig a savanyúra is (pl savanyúság,narancs,meg bármi ami savas..)Mennyibe kerül betömetni 1 fogat?kezdjek rettegni,hogy fájni fog édesség és savas ételek fogyasztása nélkül is?Előre is köszi a válaszokat.

2013. okt. 27. 21:55
 1/2 anonim ***** válasza:
Vagy fizesd be a tb-t Te magad, havonta max. 6e HUF, ha jól emlékszem. Akkor elmehetsz bármilyen orvoshoz, és nem kell több 10e HUF-ot költened a fogorvosra. Sem semmilyen orvosra. Én biztos nem bírnám ki a helyedben és szövődményeket is okozhatnak a rossz fogak, sokkal nagyobb baj is lehet belőle, mint hogy nem eszel :( Jobbulást kívánok.
2013. okt. 27. 22:11
 2/2 anonim ***** válasza:

Menj be az önkormányzathoz,és kérj mentességet a TB fizetése alól!Csak azt nem tudom,hogy az eddig elmaradottakat kifizettetik-e visszamenőleg.

Egyébként igen,készülj arra,hogy egy idő után a fogaid fájni fognak mindenféle külső inger nélkül is,be fognak gyulladni a gyökerek,és ez sok komolyabb betegséghez vezethet.

2013. okt. 28. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!