Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » MIért van az h egyesek azt...

MIért van az h egyesek azt mondják:nagyon fáj a foghúzás, mások pedig nem éreznek semmit?

Figyelt kérdés
Hallottam egy olyan érzéstelenítőről ami 4x erősebb mint a lidokain. Én még szoptatom a 2 hónapos kisfiam. Eddigi kezelések során kaptam injekciót, de nem tudom azt a lórugást, vagy csak piánóban a másikat....Lehet a 4x erősebbet kérni? Szerintetek? Vagy esetleg van itt más szoptatós, foghúzás előtt álló anyuka?
2009. nov. 13. 15:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nincs begyulladva a fogad, akkor a sima érzéstelenítővel sem fájhatna. Ha bevan először leviszik a gyulladást és utána húzzák, szóval akinek fájt, annak vagy nagy hentes volt a dokija, vagy gyulladt volt és úgy húzták ki.
2009. nov. 13. 15:36
 2/6 anonim válasza:

nem kell a 4x erősebb. azon múlik hogy megfelelő mennyiséget és megfelelő helyre kapod-e.

Nekem amikor a bőcsességfogamat szedték ki, a csontból is kellett csiszoni mégsem éreztem semmit. A fogorvos beadja az injekciót és ellenőrzi is hogy megfelelően elzsbbadt-e. (Annyira kell zsibbadnia hogy az ajkad is zsbbadjon)

2009. nov. 13. 15:38
 3/6 anonim ***** válasza:

nekem injekciót adtak, egy sorvadt fogat húztak ki, aminek a gyökerei nagyon szétálltak, elég nehéz művelet volt, kalapáltak, véstek, mindent csináltak, de semmit sem éreztem.

máskor, amikor csak sprét adtak, akkor fogamat fúrták, de majd belehaltam a fájdalomba. könnyeztem már, annyira rossz volt, meg akaratlanul is összerándultam folyton, egyre beljebb húzódtam a székbe :D

igazából azvan h gyakran spórolnak a lidokainnal, vagypedig összevan keverve mással ésígy kevésbé hatásos.

nekem sztk-s fogorvos húzta a fogam és ő nagyon jól csinálta, adta a szurit, és semmitsem éreztem.

és érdekes módon a magán fogorvos volt az aki csak sprével fújta le, és majdössze pisiltem magam fájdalmamba.

2009. nov. 13. 17:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem rettentetes volt, mikor kihúzták a fogam.

A doki ott is hagyott, mert nem bírta kihúzni, elzavart a szájsebészetre. Pedig nem volt begyulladva sem a fogam és agyonvissza letörve sem, csak lyukas volt.

A szájsebészeten sokkal erősebb érzéstelenítővel már semmit sem éreztem. Mondjuk a doki is profibb volt.

2009. nov. 13. 17:13
 5/6 A kérdező kommentje:
na látjátok? épp erről beszéélek. elég lutri ez a dolog.
2009. nov. 13. 18:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy fogam aminek szinte már csak a gyökere volt meg....Elküldtek szájsebészetre, felvágták és kiszedték. Semmit sem éreztem, egy iciri piciri fájdalmat sem, pedig hozzáteszem gennyes volt! A körzeti fogorvosok tényleg sprólolnak a lidokainnal. Élő példa vagyok rá. Múlt héten voltam tömésen, csak kívűl érzéstelenített. Szuri és fúrás nem fájt. Tisztításnál megnyomott egy ideget és majd meghaltam a fájdalomtól. Hazaértem és már sírtam, de szerencsére estére már nem volt semmi baja. Én itt elis döntöttem hogy nem megyek többet ehhez a körzeti orvoshoz...bunkó is volt. Inkább egy magándoki. Drága, de ha vki megakarja tartani a fogait és kitűnő ellátást akar akkor megéri.
2009. nov. 15. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!