Foghúzás után mi a jelei annak, hogy fogszilánk maradt a lyukban?
Természetesen azon kívül, hogy fáj.
Kihúzta a doki a fogamat kb 4 napja és még mindig fáj. Húzás közben a kihúzott melletti fogamon a tömést megpattintotta. Most nem tudom eldönteni, hogy mi fáj, a betömött fogam vagy a foghúzás helye valami szilánkok miatt, mert ugyebár normális esetben nem kéne fájjon a helye sem mostanra. Tömetni még nem szeretném, mert a régi tömést amíg kiszedik addig egy csomó minden mehet bele a lyukba. Jó lenne csak a lyuk visszahúzódása után tömetni.
Ezért érdekelne ha vannak-e látható jelei annak ha szilánk maradt a lyukban. Amúgy azt a hús nem nyomja ki?
Nekem maradt benne egy nem régi foghúzás után szilánk.
Egy bizonyos területen fájt az ínyem, ahonnan kihúzták a fogat és ugye nem múlott a fájdalom. Utána még volt tennivaló egy másik fogammal, tömni kellett, akkor mondta a doki, hogy valószínűleg maradt egy szilánk benne. Felajánlotta, hogy felnyitja és eltávolítja vagy egy kicsit még viselem a fájdalmat (amúgy nem fájt annyira, hogy ne lehetett volna elviselni) és egy idő után magától kilöki a szervezet. És így is történt. Kb. 2-3 hét után magától távozott, a fájdalom is elmúlott.
Nem feltétlen a fogad darabja szilánkos a fogad helyén...Amikor a fogat kihúzzák és a fog nem akarja, akkor erőszakoskodnak vele, jobbra-balra döntögetni próbálják,csavargatni kezdik meg ilyesmi, és a fog-ágy ami az állkapocs része és támassza a fogakat mint két párhuzamos taraj eltöredezhet szilánkosan.Én így jártam hajdan, egy szadista fogorvos által, 44 éve.
A seb begyógyult de gyulladt volt és az ínyhártyán keresztül kibuktak apró hegyes szilánkok. Később fel kellett vágni , kitisztítani és összevarrni a sebet.Azon a helyen mélyen apadt az íny a két megmaradt fog között ami nagyon megnehezíti a tisztességes fogpótlást.Azonkívül a megmaradt fogak hamarost elkezdtek a hiány helye felé dőlni.Érdemes "rögtön" pótoltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!