Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foghúzás után mi a jelei...

Foghúzás után mi a jelei annak, hogy fogszilánk maradt a lyukban?

Figyelt kérdés

Természetesen azon kívül, hogy fáj.

Kihúzta a doki a fogamat kb 4 napja és még mindig fáj. Húzás közben a kihúzott melletti fogamon a tömést megpattintotta. Most nem tudom eldönteni, hogy mi fáj, a betömött fogam vagy a foghúzás helye valami szilánkok miatt, mert ugyebár normális esetben nem kéne fájjon a helye sem mostanra. Tömetni még nem szeretném, mert a régi tömést amíg kiszedik addig egy csomó minden mehet bele a lyukba. Jó lenne csak a lyuk visszahúzódása után tömetni.

Ezért érdekelne ha vannak-e látható jelei annak ha szilánk maradt a lyukban. Amúgy azt a hús nem nyomja ki?

2013. okt. 26. 19:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Begyullad. Egy idő után gennyesedik és tályog is nőhet rá.
2013. okt. 26. 19:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem maradt benne egy nem régi foghúzás után szilánk.

Egy bizonyos területen fájt az ínyem, ahonnan kihúzták a fogat és ugye nem múlott a fájdalom. Utána még volt tennivaló egy másik fogammal, tömni kellett, akkor mondta a doki, hogy valószínűleg maradt egy szilánk benne. Felajánlotta, hogy felnyitja és eltávolítja vagy egy kicsit még viselem a fájdalmat (amúgy nem fájt annyira, hogy ne lehetett volna elviselni) és egy idő után magától kilöki a szervezet. És így is történt. Kb. 2-3 hét után magától távozott, a fájdalom is elmúlott.

2013. okt. 26. 19:51
 3/4 A kérdező kommentje:
Ha maradt is benne valami nagy nem lehet, mert láttam egészben a fogam. A doki még nekem is akarta adni. Nem volt semmi komplikáció, max annyi, hogy nehezen lehetett megfogni mert majdnem 90 fokban be volt dőlve, de ettől eltekintve amikor megfogta, meghúzta, mozgatta és jött is...nem kellett darabokban kivegye.
2013. okt. 26. 19:56
 4/4 gungasam ***** válasza:

Nem feltétlen a fogad darabja szilánkos a fogad helyén...Amikor a fogat kihúzzák és a fog nem akarja, akkor erőszakoskodnak vele, jobbra-balra döntögetni próbálják,csavargatni kezdik meg ilyesmi, és a fog-ágy ami az állkapocs része és támassza a fogakat mint két párhuzamos taraj eltöredezhet szilánkosan.Én így jártam hajdan, egy szadista fogorvos által, 44 éve.

A seb begyógyult de gyulladt volt és az ínyhártyán keresztül kibuktak apró hegyes szilánkok. Később fel kellett vágni , kitisztítani és összevarrni a sebet.Azon a helyen mélyen apadt az íny a két megmaradt fog között ami nagyon megnehezíti a tisztességes fogpótlást.Azonkívül a megmaradt fogak hamarost elkezdtek a hiány helye felé dőlni.Érdemes "rögtön" pótoltatni.

2013. nov. 9. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!