Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogorvos a híd alatt is...

A fogorvos a híd alatt is leszedi a fogkövet?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, készít egy hidat, ami rajta van 6 fogon. Utána kontroll lesz félévente. Mondjuk 2 év után látja, hogy gyulladt az íny a hídnál. Ilyenkor mit csinál a fogorvos? Mert ugye a fogkövet évente el kéne távolítani, de nem tudom, ez a híd alatti részre is vonatkozik?
2013. okt. 9. 11:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem van hidam, de még csak 2 éves, eddig nem volt rajta fogkő, most mintha egy picit el lenne a széle színeződve. Én oral-b hídhoz való fogselyemmel szoktam alatta tisztítani a rést. Lassan aktuális lesz a féléves kontroll nálam is, akkor kiderül, hogy csinál-e vele valamit. Bocs, szerettem volna értelmeset írni, de nem tudok többet :)
2013. okt. 9. 11:58
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi, ez is több, mint a semmi. :) Neked nem gyullad be az ínyed a koronáktól? Hagyományosan vagy vállasan lett lecsiszolva a fog? Kicsit félek, mert soktól hallottam, hogy a korona szélétől fogínysorvadást kaptak.
2013. okt. 9. 15:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem van egy fémvázas hidam és cirkónium koronám is. A fémvázashoz régi megoldással csiszoltak, a cirkóniumnál viszont vállas. Mivel hátul van a híd, annyira nem zavar, ha nem szép, mert nem látszik. Viszont a cirkóniumnál tökéletes az ínyem, a hídnál elég béna. Egyszer volt csak eddig begyulladva az íny ott, akkor is azért mert véletlenül fogfehérítős fogkrémet vettem. A dokim mondta, hogy ne használjak olyat, mert irritálja az ínyt, főleg a pótlásoknál, de gondoltam csak nem csinál bajt. Váltottam fogkrémet és pár nap alatt helyre is jött a gyulladás. Szóval nálam nem fogkő miatt jött elő. De ezt a fogselymet ha nem ismered, akkor próbáld ki, nem olcsó, de jó nagyon. Át lehet tolni a híd alatt és jól lehet takarítani a környéket, oral b superfloss a neve.
2013. okt. 9. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!