Valóban léteznek íny feszesítő fogkémek? Mennyi idő alatt regenerálják a fogínyt?
Figyelt kérdés
2013. szept. 25. 12:51
1/15 anonim válasza:
Múlt órán tanította nekünk a fogorvosnő: " A fogkrémek nem fehérítenek- csak a fizikai szennyeződést távolítják el. Nem is fordítják vissza az ínyproblémákat." Azután, amit a parodontológia órán tanultam, javaslom keress fel egy fogorvost minden íny- és fogproblémáddal, mert súlyos következményei lehetnek! Meglazult íny- akár fogvesztéshez, fertőzéshez is vezethet. Vannak speciális gélek, amiket a fogorvos felír majd neked.
2/15 anonim válasza:
Mik ezek a speciális gélek, mert nekem is ez van, de nem írt fel semmit a fogorvos. Kitisztította, Corsodylt ajánlotta, de attól nem ment le a gyulladás, viszont szép barnák lettek a fogaim. :-(
3/15 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy léteznek, mert szerintem akkor nekem ajánlotta volna a doki.
4/15 anonim válasza:
Sajnos konkrét gyógyszert nem tudok megnevezni, az ínybetegségek therápiájára még nem tértünk ki. #2-es: meddig alkalmaztatta veled a Corsodylt? Mert azt bizony nem szabad egy huzamban sokáig alkalmazni, max 1 hétig, napi 1x.
Kinek mi a baja az ínyével? Csak fogorvostanhallgató vagyok, de ha esetleg tudok segíteni, írhattok üzenetet. #1-es voltam.
5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Egyes, a fogorvostól jöttem, koronát tett fel. Csak azért érdekelt a fogkrém, hogy az esetleges vándorlást le tudja-e lassítani?
2013. szept. 26. 13:33
6/15 anonim válasza:
Hajjaj, a fogvándorlást egy fogkrém nem fogja megakadályozni... az egy agresszív fizikai folyamat, ahol a mélyen ülő foggyökerekkel együtt akár teljes megfordulásra, helyváltoztatásra képes a fog. Azzal egy paradontológiára szakosodott fogorvoshoz kell menni, mert kellemetlen, fertőzésveszélyes, esztétikailag sokat ront, és az állkapocsnak sem tesz jót, sorolhatnám még. Ezt egy fogkrém nem fogja késleltetni, sajnálom.
8/15 A kérdező kommentje:
Egyes! És a foglazulást?
2013. szept. 26. 15:39
9/15 anonim válasza:
Azt sem... nem tudnak túl nagy varázslatot a fogkrémek. Ha egy fogorvos nagyon reklámoz neked egyet, akkor neki fizettek azért, hogy ajánlja. De az egyik fogpótlástan tanárunk mondta, hogy ugyanaz van minden fogkrémben, ő maga is csak az Amodentet használja. A Parodontaxban viszont van néhány plusz gyógynövény, így ez komolyan tud segíteni az ínyen (az enyémet rendbe hozta), ezt merem ajánlani.
10/15 A kérdező kommentje:
Igazad van. Én régóta nem hiszek a fogkrém reklámokban. Amikor leszedték a köveimet, corsodilt írt fel a dr.nő., de szörnyű volt egy hétig. Késő bánat, de tényleg gyerekkorban kell a fogakra vigyázni. Egy "mentségem" van, az iskolafogorvos egy iszonyú matróna volt. Kellően meg lett minden gyermek félemlítve.
2013. szept. 27. 19:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!