Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek minek a jele ez?

Szerintetek minek a jele ez?

Figyelt kérdés

Ma épp kezet mostam a fürdőszobában,csak úgy szórakozásból kinyújtottam a nyelvem és észrevettem rajta egy ilyen kis "szarvacskát",eztán megtöröltem a kezeimet,majd teljesen kinyújtottam,és ekkor vettem észre ilyen kis piros pontocskákat a nyelvem jobb oldalán nagyjából középtájt.Egyből kikerekedtek a szemeim,hogy úristen szájrákom van...és lehet nem is tévedek,mert már korábban olvastam neten a ráktípúsokról,tüneteikről,köztük a szájüregi rákról.Ott írta le,hogy kis piros területek,a száj zsibbadása a tünetek legfőbbje.De nekem nem zsibbadt,csak kicsit a nyelvem vége fájt,mert öltögettem ide-oda,mustrának tettem ki,a bal oldalán nincsenek nagyon egymás mellett ezek a pontok,de egy-kettő van ott is.

Most nem tudom,mit tegyek.Mit tegyek?

2009. nov. 4. 22:17
 1/6 anonim ***** válasza:
szerintem herpesz
2009. nov. 4. 22:23
 2/6 anonim ***** válasza:
Piros pontok, foltok gyakoriak a nyelven a nyelvpapillák (ízlelő bimbók) kóros állapotát jelenti. Ha kiemelkednek a nyelv felszínéből, a piros pontok legtöbbször Vér hőséget jeleznek. A foltok nagyobbak, mint a pontok, hőséget és vérpangást jeleznek. Minél nagyobbak a foltok, annál súlyosabb a pangás. A foltok lehetnek lilás színűek is, súlyos pangást jeleznek. A pontokat, foltokat elhelyezkedésük szerint vizsgáljuk, pl.: a Szív területén, a nyelv hegyén. Az elváltozások minél sötétebb színűek és minél több van belőlük, annál komolyabb az állapot.
2009. nov. 4. 22:34
 3/6 A kérdező kommentje:

remélem egyikőtöknek lesz igaza,és nem nekem:)

megint megnéztem a foltokat,nem terjedtek tovább,de nem is tűntek el.beljebb meg nem látok sehol sem,a szájpadláson sem.

De ha több lesz belőlük,és a szám is fog majd zsibbadni,akkor tutira elmegyek orvoshoz hétfőn valamikor.

2.válaszolótól kérdem:ezt a pangást mivel lehetne kezelni?

2009. nov. 4. 22:42
 4/6 A kérdező kommentje:

bocsi,lehet hülyeséget kérdeztem az előbbi kommentemben,de ne harizzatok,már este van,a szemeim majd kiesnek a szemgödreikből,de rákra most nem gyanakszom.:D

Úgyhogy Jóéjt Nektek,akik válaszolnak.:)

2009. nov. 4. 22:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem,nem kérdeztél hülyeséget!;)Szóval a vérpangást úgy tudod feloldani a szervezetedben ,hogy edzzél sokat lábra,erősitsd emg a hátizmaidat.Optimális a vizitorna vagy az úszás,mivel a viz masszáshatása stimulálja a vérkeringést!Ha nem szeretsz egyedül sportolni akkor a kézi v. kosárlabdát ajánlanám. Úgyhogy ne ijedj meg,nem szájrák!!Jóéjt neked is!;)
2009. nov. 4. 22:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy csak málnanyelv?

Egyébként mért nem mész el dokihoz? Ha attól félsz, hogy esetleg hülyének néz, akkor ne említsd neki a rákot, hanem mondd azt, hogy csak egy általános szűrésre jöttél. Ha rákod van, egyből kiszúrja. Ha meg nincs, akkor meg megnyugodhatsz. :)

2009. nov. 5. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!