Miert van ilyen rengeteg fogatlan vagy hianyzo fogu ember Magyarorszagon?
Figyelt kérdés
2013. szept. 11. 22:18
11/18 anonim válasza:
nincs állami ellátás, csak foghuzást csinálnak.
mindent csináltathatsz magánban, de ha azt veszem h csak egy fogam gyökérkezelése 30ezer (3 gyökér) most mehetek valószínű még egy miatt, még nekem is meg kell gondolni h ütemezem a fogorvost pedig az átlaghoz képest jól keresek.
12/18 anonim válasza:
Mi itt úgy nőttünk fel, hogy a szüleinket nem érdekelték a fogaink, akkor még nem volt divat szépnek lenni, ezért gyerekkoromban egyszer fürödtünk egy héten és egyszer mostunk hajat. Kaptam egy fogkefét 5 éves koromban és aztán egy matricát elsőben a suliban, amin rajta volt, hogy kell fogat mosni, ezt kiragasztottuk a fürdőszobába. (Bár akkor még nem mindenkinek volt fürdőszoba se) Azt az egy fogkefét kb 8 évig használtam, addigra voltam olyan idős, hogy már érdekelt a saját egészségem, így vetettem magamnak másikat. Sőt elmentünk fogászatra minden évben a suliból, kötelező volt. Akkor már volt négy lukas fogam, de a fogorvos csak belenézett a számba és azt mondta, minden rendben van. És inkább rejtvényt fejtett az asztalra feltett lábakkal. Mivel a fizetését így is megkapta. Nekem nagyon torlódott fogaim voltak, össze-vissza álltak, és soha egyetlen fogorvos sem mondta, hogy kéne ide egy fogszabályzó. Sőt anyukám ismerősei is azt mondták anyunak, hogy nehogy fogszabályzásra vigyen engem, mert attól ki fognak potyogni a fogaim. Szóval a nép is buta volt és a fogorvosok is lusták. Egyébként meg az is fura, hogy cigire,kávéra, üdítőre van pénzük az embereknek, de fogászatra nincs. Én most egy évig gyűjtögettem, nem mentünk nyaralni se tavaly, se idén, így összegyűlt annyi, hogy megcsináltatom a fogaimat végre, bár fele így is kivehető lesz, de ki fog jönni 3 havi fizetésből. És közben arra gondolok, hogy ezt a pénzt inkább a gyerekeimre kéne költeni, szóval én is sajnálom rá. De ami vigasztal, hogy én már jobban vigyáztam a gyerekeim fogára, már betöltötték a 20-at és mindkettőnek gyönyörű egészséges fogai vannak. Legalább erre büszke vagyok.
13/18 anonim válasza:
Kedves 11. Azért,elég nagy hülyeséget írtál Tömést,még gyökértömést is csinálnak TB alapon! Hol laksz,h neked fizetni kellett érte?
14/18 anonim válasza:
És ráadásul itt még elterjedt nézet, hogy csak akkor kell fogorvoshoz menni, ha fáj a fogunk. És hogy a fogorvos még azt is elrontja, ami jó volt vagy hogy nem azt a fogat húzza ki, amelyik fáj, így hát félnek is tőlük. Diplomás embereket látok, hogy naponta csak egyszer mosnak fogat és akkor is csak 20mp-ig! Valószínűleg még ez azért is lehet így, mert régen teljesen ingyenes volt a fogászat, így az ember nem becsülte meg a fogait, a fogorvosnak meg nem volt érdeke jó munkát végezni.
15/18 anonim válasza:
Nálunk a nem magán doktor is pénzért töm. 1000 Ft-tól 3000 Ft-ig terjed a tömés ára a lyuktól függően.
16/18 anonim válasza:
Hogy a fenébe?! Az alapellátásba beletartozik,h a körzet szerinti a fogorvosnál ingyenes a tömés,húzás,egyéb kezelés,csak a fogpótlásoknak van ára. Lehet,h nem hozzá tartozol?
18/18 anonim válasza:
Amúgy a húzás az ingyenes nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!