Lesz már valaha jó fogam?
Figyelt kérdés
Nagyon sok rossz fogam van... :S Ha a doki megcsinálja mindet,akkor ha rendesen gondozom már ,akkor lehet hogy nem lesz annyi gondom vele?Vagy már mindegy,sosem lesznek jók többé?2013. szept. 6. 16:07
1/5 anonim válasza:
Ez csak részben múlik a gondozáson... inkább genetika...hiába gondozod meg kezelteted, ha a génekben már "romlásra vannak ítélve" most ezért a válaszért biztos le fognak szólni, de sok embert ismerek aki hiába figyelt oda a fogaira mégis elromlottak...elég korán...
2/5 A kérdező kommentje:
:( Akkor b...om és fogatlan leszek 30évesen már majd :S
2013. szept. 7. 07:30
3/5 anonim válasza:
Sajnos meg kell cáfolnom az előttem szólót. Én nagyon rossz genetikai háttérrel vagyok megáldva, édesanyámnak 20 éves korában teljes körhídja volt. Kiskoromban senki sem mutatta meg, hogyan kell rendesen fogat mosni, épp ezért rossz technikát sajátítottam el. Mára 3 gyökérkezelt fogam van, abból az egyiken reszekiós műtétet hajtottak végre, a felső állcsontomon 2 db olyan fogam van amelyikben nincs tömés, alul pedig 2-ben van, emellett mind a 4 6-somat kihúzták kiskoromban, mert annyira szuvasak voltak, hogy nem lehetett velük mit kezdeni. Utóbbit nem is bánom, hiszen így lett helye a bölcsesség fogaimnak :) Na mármost, mióta meg lettek csináltatva igényesen, pontosan, azóta semmi gond nincsen velük. Ez persze köszönhető annak is, hogy időközben elsajátítottam a fogápolás minden csínját-bínját, ami annak köszönhető, hogy végül a rossz élmények ellenére is, fogászati asszisztens lettem. Szóval én csak biztatni tudlak, a helyes technikával, fogselyem használatával, szájvízzel, valamint cukros stb. ételek fogyasztásának csökkentésével hosszú élet vár még a fogaidra. :)
4/5 A kérdező kommentje:
Én is próbálom rendesen gondozni,csak hát jó lenne ha a körzetis pl leszedné elsőnek a fogkövet is mindenhonnan,hogy ne legyen állandó gyulladásba az ínyem...Hiába dolgozik szépen,ha egyszerre csak egy valamit csinál meg :S
2013. szept. 8. 09:04
5/5 anonim válasza:
Mindkét előttem szóló válasza sántít valahol. Tény, hoy a genetika is számít valamennyit, és tény, hogy a szájhigiénia is SOKAT számít. (Itt most ne menjünk bele abba, hogy a fluoridos fogkrém tulajdonképpen fogszuvasodást okoz.) De ami a legfontosabb, a helyes táplálkozás. Az ember fogazata nyers zöldségek, gyümölcsök aprítására alakult ki, nem agyonfőzött, agyoncukrozott, tartósítókkal telenyomott vackokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!