Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A lányomnak most kezdtük el a...

A lányomnak most kezdtük el a fogszabályzós kezelését. A doktornő szerint, kicsi a felső állkapcsa, ezért szájtágítót javasolt. Idegenkedek nagyon tőle! Valakinek valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2013. aug. 30. 10:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem volt felül is alul is. Eleinte furcsa volt, meg sokszor becsípte a nyelvem, de utána megszoktam. A rostos dolgok, mint pl. a narancs, bele tudnak akadni, de fogkefével simán kijön. Ne féljetek tőle, kicsit fáj, feszít eleinte, de maga a fogszabályzó is, aztán miután megszokja a lányod, teljesen természetes lesz, hogy ott van. És az arcom nem deformálódott el tőle, vagy ilyesmi, ha ettől tartasz :)
2013. aug. 30. 10:54
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!Valóban az arcdeformálásától tartok a legjobban.1 cikket találtam csak ezzel kapcsolatban,ott azt írtak,hogy az arccsont szélesedhet akár több,mint 1cm-t ill. az orr is.
2013. aug. 30. 16:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem felül volt, olyan, hogy minden reggel és este kellett húzni rajta egyet, adtak hozzá egy kampót is. Nagyon fájt, pár nap alatt sokat tágult a felső fogsorom, a fogaim közt hézagok lettek, nehezen tudtam rágni, aztán amikor levették és felrakták a fogszabályzómat, nagyon örültem:) Nagyon kellemetlen ez a szájtágító, de közben meg hasznos. Van olyan is, amin nem kell húzni, az jobb, mert legalább egy idő után megszokja. Az enyém nagyon rossz volt, mert apukámnak minden reggel és este a szenvedő fejemet kellett néznie. 15/L
2013. aug. 30. 19:09
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Valahogy én is így gondoltam.Nem akarom ennek kitenni,más lehetőséget fogok kérni.Ha nem tud javasolni,megyünk megkérdezünk más dokikat is!:)
2013. szept. 1. 10:56
 5/5 anonim ***** válasza:

kérdezz meg másik orvost is. minimum hármat érdemes.

nekem kettő azt mondta, hogy ki kell húzni két egészséges fogat. ahhoz mentem, amelyik azt mondta, hogy talán egyet, de az sem biztos, majd közben kiderül.

végül egyet sem kellett. jól választottam.

viszont a tágító azért kellhet, mert nem férnének el a fogak különben. legalábbis azt hiszem. nekem nem kellett. szóval, ha azt mondják, hogy kell, akkor ne félj tőle. a lányod javára fog válni.

2013. szept. 6. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!