Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Csak a bölcsességfogak kihúzás...

Csak a bölcsességfogak kihúzása marad? :' ( 18/F

Figyelt kérdés

3 évvel ezelőtti panoráma röntgenen a bölcsességfogaim teljesen rendben fejlődtek ki:

[link]

De az alsók valami oknál fogva elkezdtek befele nőni és az egész alsó fogsoromat nyomják ahogy a röntgenen is látszik:

[link]

Ráadásul még bőven rajtuk van az íny, így akár az is lehet, hogy ki sem nőnek. Ahol csináltattam a röntgent egyből amellett erőlködtek, hogy húzassam ki, de nagyon remélem, hogy van kevésbé brutálisabb megoldás is erre. Annál is inkább mert az állkapcsomat nem tudom teljesen kinyitni így hozzáférni se lehetne rendesen. Kérlek válaszoljatok ha nektek is ilyen problémátok volt/van a bölcsességfoggal, és a lényeg, hogy van-e más megoldás erre?

2013. aug. 29. 17:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát elvileg ha nem tudja áttörni az ínyt azon lehet segíteni egy kis metszéssel. Még ebből a szögből is nagy macerával talán egyenesbe lehetne állítani, de igazság szerint a fogorvosok többsége nagyjából semmibe veszi a bölcsességfogat, még gyökérkezelni sem szokták, inkább húzzák helyette..ha nagyon erőlteted a dolgot és semmiképpen nem akarod kihúzatni akkor talán egy fogszabályzóval vissza tudják állítani rendes szögbe, de nincs rá garancia.
2013. aug. 29. 17:46
 2/9 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy rossz irányba dől. A fogszabályzó csak kinőtt fogon segít. Ha így marad, félő, hogy eltolja a az előtte lévő 1-2-3 fogat.

Én azt mondom, hogy egyenlőre hagyd így. Az enyéim 90 fokban kifelé állnak, és soha nem nőttek ki.

2013. aug. 29. 17:50
 3/9 anonim ***** válasza:

Nálunk már olyan bölcsességfogakat is kiszedünk, amelyek az első képen latszodnak.

Totálisan nő neki a 7-esnek, tolva befelé őket. Csak kiszedni lehet. Muszáj, mert el is romolhat a 7-es. Illetve el sem fog férni, az összes fog megvan, addig örülj amíg panaszokat nem okoz (fül, fejfájás, gyulladás)

Túl lehet élni, nekem is sikerült.

Rengeteg ilyen kis műtétet végigneztem, asszisztaltam, eddig mindenki kibirta.

2013. aug. 29. 17:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, ha összetorlódnak a fogak a 8-asok miatt, fogköz problémákat is okozhat.
2013. aug. 29. 17:57
 5/9 A kérdező kommentje:
#3/4 #4/4 Válaszoló te egy tipikus orvos fajta vagy. Ha valamilyen testrésszel baj van azt el kell 'távolítani' hozzáállás. Műtét ahogy mondod még túlélném, és nem is a gyávaság miatt kerülném el, hanem azért ami utána jönne. Több napi folytonos fájdalom, vérzés, feldagadt állkapocs ez amit mindenféleképpen elkerülnék. Nem értem, hogy miért nincs más megoldás 2013ban minthogy egy középkori, primitív és durva eljárás?!
2013. aug. 29. 21:27
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem orvos vagyok, csak asszisztens.

1. Ha egyszer nem fér ki, komolyan nem kívánom Neked, hogy panaszokat okozzon. Könyörögni fogsz az orvosnak, hogy szedjék ki onnan. Láttam már ilyet sajnos.

2. Nekem sem lenne szimpatikus, hogy vágnak, úgyhogy teljesen meg tudom érteni az álláspontodat.

3. A félig-meddig kinőtt ill. rosszul álló fogak nem töltik be funkciójukat. Mivel szinte teljes marad a fogsorod, nincs okod félelemre.

Sok embernek hiánya van (régen nem volt ekkora divat, hogy mindenáron mentsük a fogat), ezért is lehet fel sem tűnik, hogy kinőttek a bölcsességfogak.

4. Volt ugyanilyen kis műtétem, szörnyű érzés, hogy egy tulajdonképpen ép fogat távolítanak el, de hosszú tavon nekem is gondokat okozott volna a hetesnél.

Kívánom, hogy helyesen dönts!

2013. aug. 29. 23:13
 7/9 anonim ***** válasza:

5. Nem olyan vészes a műtét utáni gyógyulás sem. Feldagadhat, fajhat, verezhet, ez tény. Sokszor írnak fel antibiotikumot, ha nehezen jön ki, vagy mar a műtét elott is, hogy leapadjon a gyulladás.

Az, hogy mi eltávolítjuk mar azelőtt, hogy problémákat okozna, ez csupán prevenció.

Apropó, a helyedben inkább a bölcsességfog közvetlen közelében megbúvó ideg miatt is agyalnék. Ezt nekünk mint műtéti szövődményt, el kell mondanunk, hogy sajnos megsérülhet, még gondos száj sebész eseten is. Az esély nagyon minimális.

2013. aug. 29. 23:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Mostanra már végigjártam ami számításba jöhet és 1 nap idegeskedés után sikerült belenyugodni. Amit tenni fogok, hogy 1 hónap múlva újra megröntgeneztetem és ha rosszabbodik akkor altatásos műtéttel kivetetem mind a két bölcsességfogat. Továbbá megköszönném az igen alapos és segítőkész válaszodat amely sokat segített, hogy a helyzet komolyságát felfogjam.
2013. aug. 30. 13:57
 9/9 anonim ***** válasza:
5 bölcsességfogamat műtötték ki altatásban egyszerre. 2-t álkapocsból műtöttek ki, a felső 3-hoz fel kellett nyitni az arcüregemet, mert oda nőttek. Túléltem(lány vagyok), ezt a 2-t te is kibírod. Csak kell egy jó szájsebész.
2013. szept. 14. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!