Fogszabályzás miatt 4 fogamat kéne kihúzatnom. Milyen érzés? Megéri egyáltalán?
Korábban volt egy balesetem, és emiatt a felső fogsoromon a középső metszőfogam kicsit eláll. (a fogorvosom azt mondta hogy közte veszélyes lehet a fogszuvasodás, mert ott nem lehet rendesen kipucolni) A többi fogam rendben van.
Szóval,helyett kell csinálni ennek a fogamnak és emiatt 2 oldalt 2 fogamat kell kihúzni. És hogy alul is stimmeljen és összepasszoljon ott is 2-t.
Sosem kellett fogorvoshoz mennem szóval nagyon félek. És nem tudom hogy távolítja el, mennyire fáj, és meddig.
Nagyon örülnék ha valaki körül írná, és elmondaná hogy megéri-e a szép mosolyért 4 fogamat eltávolítani.
1 kommentelő: Szemből nem feltűnő, de oldalról sajnos /szerintem/ igen. Nem szeretek miatta képeken "fogasan mosolyogni". Köszönöm a válaszod :)
2 kommentelő: Sajnos ma már másvilág van, az emberek előszeretettel kötekednek és kötnek bele a másik mindenfajta hibáiba. 15 éves lány vagyok, az én koromban mindenki (pontosabban a buta emberek) a külsőm alapján ítélnek meg :/. Nem mintha másnak akarnék megfelelni, magamnak akarok megfelelni.
Köszönöm hogy elmondtad a tapasztalatod! :) Akkor elvileg nem kell a fogkárosodástól félnem :D
Ne aggódj, nincs más világ ma sem. :) Nekem is volt, aki beszólt régen, hogy ez így nem esztétikus. Na és?! :) Egészséges fogakat h.lye lettem volna kihúzatni! Megmondom őszintén, azóta sem bántam meg ezt a döntésemet.
Egyébként nekem is oldalról néz ki igazán furán. Ezért én sem vigyorgok teli pofával, ha oldalról fotóznak. :) Ja és nekem nem romlottak attól a fogaim, hogy összetorlódtak.
De a te döntésed. Ha nagyon zavar, csináltasd meg.
A foghúzás túlélhető, legalábbis eddig mindenkitől ezt hallottam. :) A szabályzót meg meg kell szokni. Voltak régen osztálytársaim, akiknek nem volt kellemes.
Szia!
Én ahhoz a fogorvoshoz mentem,aki a bátyámnak is csinálta a fogszabályozást(azért,mert bevált nekünk).Először ő is azt mondta,hogy 2 fogat húzni kéne,de anya mondta neki,hogy kizárt dolog hogy megengedi,hogy ép fogat kihúzzon,meg én sem akartam.Erre a doki kitalálta,hogy akkor betesz nekem egy ilyen fogsor/szájpadlás tágítót,és akkor majd el fognak férni rendesen a fogaim.Ez kb.20ezer ft.Most fogom szeptember végén megkapni,kíváncsi vagyok,milyen lesz.Barátnőmnek ugyanilyen volt,ugyanezzel a problémával,rendesen széthúzta a fogait,most már fogszabija van(rendes állandó) és teljesen jól visszateszi a fogait a megfelelő helyre:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!