Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha elmentek a fogorvoshoz,...

Ha elmentek a fogorvoshoz, hogyan közlitek vele melyik fogatokkal van a baj?

Figyelt kérdés
2013. aug. 23. 14:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Megmondom, hogy alul vagy felül és jobb vagy bal oldalt-e. Úgyis átnézi az összeset, a problémás területen meg kocogtat.
2013. aug. 23. 14:20
 2/11 A kérdező kommentje:
És ha azt mondod neki hogy pl.:alul és jobboldalt,akkor azt honnan tudja hogy a jobboldali fogak közül melyik?
2013. aug. 23. 14:22
 3/11 anonim ***** válasza:
Megmondom, hogy hol a gond szerintem, ő úgyis végig nézni a többit is. Bízd rá magad, ez a szakmája :)
2013. aug. 23. 14:24
 4/11 anonim válasza:
Ha lyukas úgy is meglátja.
 5/11 anonim ***** válasza:
Alaposan átnézi az ott található összes fogat és amelyik fáj pl. kocogtatásra, az a ludas.
 6/11 A kérdező kommentje:
Érdekes,hogy nem konkrétan mondjátok meg hogy melyik hanem rábízzátok.Egyszer fájt az egyik fogam,de nem tudtam hogy melyik,annyira erősen fájt.Így mikor kérdezte a fogorvos nem tudtam konkrétan megmondani melyik fáj.És úgy nézet rám mintha hülye lennék.
2013. aug. 23. 14:28
 7/11 anonim ***** válasza:
Akkor a doki volt a h.ülye, hiszen pl. ha 2 fog között van a bibi, akkor nem is tudhatod, hogy melyik fáj pontosan+ lehet, hogy másik fogra is átsugárzik.
2013. aug. 23. 14:31
 8/11 anonim válasza:

Én konkrétan meg szoktam mondani hogy melyik fáj.

Pl.:azt mondom alsó-bal-hetes

Ennyi az egész.

2013. aug. 23. 14:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha érzed, hogy melyik fáj, akkor odamész, hogy jó napot, Ez a fogam fáj, nézze meg.

Ha nem érzed konkrétan, hogy melyik az, akkor a területet mondod meg a dokinak, neki meg vannak eszközei a rossz fog felderítésére. Például kérhet röntgent vagy van valami szer, amit vattára tesz, ettől nagyon hideg lesz a vatta, hozzáérinti a fogaidhoz és amelyik gyulladt, az hidd el, hogy eléggé be fog nyilallni. De olyan is volt már nekem, hogy ez se segített, akkor viszont cataflamot kaptam egy jó darabig, lejjebb ment a gyulladás és pár nap után már éreztem rendesen, hogy melyik fogam van begyulladva.

2013. aug. 23. 15:16
 10/11 anonim ***** válasza:

Nn is megszoktam neki mondani konkrétan h melyik fogam fáj

pl.: bal alsó hetes

Vagy ha nem tudom pontosan akkor behatárolom h melyik részen fáj.

2013. aug. 23. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!