Kb 2-3 hete lett gyökértömve a fogam,1hétig antibiotikumot szedtem, aztán elmúlt a fájdalom, most pedig ismét nagyon fáj a fogam. (Pedig gyökérkezelve volt ) ez normális mit tegyek? Nemtudok rágni mert rettenetesen fáj!
Ezek szerint a gyulladás nem múlt el.
Menj vissza rögvest a fogorvoshoz.
Nekem majdnem 2 hétig szabadon hagyta a doki, hogy kitisztuljon.
Bocs, elfelejtettem leírni hogy zajlott. Szóval elérzéstelenítették, felvágták a fogínyemet, egy ilyen vésőszerűséggel "levésték" a gyökerét, majd beültettek egy csontpótló anyagot, ami a helyén tartja a fogat. Majd összevarrták. Másnapra az arcom a kétszeresére dagadt, de ez ezzel jár. Egy hét múlva varratszedés. Kb ennyi.
Itt egy tájékoztató videó. http://www.youtube.com/watch?v=D3V-iAScPJE
Én kétszer voltam csonkoláson, az első úgy zajlott, ahogy az előző válaszoló is írta, ezt egy idős doki csinálta. A második fiatal volt, ő már nem vésővel és kalapáccsal szedte le a gyökércsúcsot, hanem fúróval.
Nekem is dagadt és szivárványszínű volt a képem, de állítólag ez nem következik be, ha azonnal jegelik, csak hát mire én vonattal hazaértem, az két óra volt.
Na, most jól rád ijesztettünk:) A csonkolás csak a végső megoldás, és tudtommal csak felső frontfogakon végzik. Én mindkét esetben szemfogon végeztettem, azt nagyon sajnáltam volna kihúzatni, mert a szemfog erősen kapaszkodik, és jól lehet rá pótlást építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!