Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 2Hete tömték a fogam a 2 hét...

Gonda9 kérdése:

2Hete tömték a fogam a 2 hét után fáj ha erösen harapok ra vagy ha valami keményet eszek volt benne gyógytömés is most a rendes tömés van NAGYON NAGY LYUK volt a fogon Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Az inyem is fáj 1 kicsit fölötte amikor megynomom általába nemfáj.
2013. júl. 12. 15:57
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Meg ha puhát eszek rá kenyérbelet vagy valamit akkornemfáj.
2013. júl. 12. 16:14
 12/18 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdésbe nem írtad, akkor viszont pont az ellenkezője, kezd megnyugodni a pulpa. De ha mégis fájna, mindenképpen fogorvos.
2013. júl. 12. 16:15
 13/18 A kérdező kommentje:
Remélem megnyugszik nemis eröltetem még ezen a héten az evést. De mikor kene elkezdenem rá enni? 2héttel vagyok tul az igazi tömésen elötte 1 hétig gyogytömés volt ettöl is nagyon paráztam de tuléltem.
2013. júl. 12. 16:17
 14/18 anonim ***** válasza:
Fokozatosan kezd el terhelni, reméljük megjavul.
2013. júl. 12. 16:19
 15/18 A kérdező kommentje:
Jobb also szemfogamat is bekell tömetni de azon kicsi a lyuk de már fáj ha szölöcukrot ettem rá és belemnt fájt az igaz h joval érzékenyebb ezen a részen a tömés? (fúrás)
2013. júl. 12. 16:22
 16/18 anonim ***** válasza:
Minél nagyobb a lyuk, annál fájdalmasabb a fúrás. Ha te már érzed az édeset, az azt jelenti, hogy a zománc rétegen (a zománcban nincsenek érzőreceptorok) már túljutott a szuvasodás és a dentinben halad. Az ingereket pedig a dentinben lévő csatornácskák fogják fel, ezért érzed a fájdalmat. Kérj érzéstelenítést és nem fog fájni, de amúgy is túl lehet élni.
2013. júl. 12. 16:24
 17/18 A kérdező kommentje:
Akkor ez nemlessz annyira fájdalmas mint a masik tömésem amikor furta bevillant 1-2x a fájdalom de enyhén. Mien fogkrémet ajánlanál a saverózio ellen elsö 2 lapát fogamat már elérte.
2013. júl. 12. 16:28
 18/18 anonim ***** válasza:
Elmex fogkrém eléggé hatékony :)
2013. júl. 12. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!