Olyan kerdesem lenne hogy tudtok-e valami hazi gyogymodot fogfajasra? Neha szurast erzek enyhen neha nyomast, azt is enyhen. Köszi a valaszokat
Második vagyok. Ennek több oka is lehet: 1. Ha még nem nőtt ki a bölcsességfogad, valószínűleg az nyomja előre, ha pedig kinőtt és rosszul áll, akkor azért. Ezt tartom a legvalószínűbbnek. Ez a fájdalom általában elviselhető szokott lenni, ha mégis jobban fájna vegyél be fájdalomcsillapítót, s ha hazaértél, rögtön keress fel egy fogorvost.
2. Ha lyukas a fogad, vagy nagy tömés van benne, vagy esetleg beütötted valahova, lehet, hogy ez egy hyperaemia pulpae. Egy kezdődő gyulladása a pulpának. Evvel is mindenképp menj el orvoshoz. Ha előrehalad az állapot, pulpitisről beszélünk. Ez olyan kegyetlen fájdalommal jár, hogy semmilyen fájdalomcsillapító sem hat.
Remélem tudtam segíteni! Egy fogászati asszisztens
1. esetben szerintem vegyél be valami enyhe fájdalomcsillapítót. Mást nem igazán tudok javasolni.
Ha a 2. eset áll fenn, akkor lehet, hogy a hideg vizes öblögetés vagy borogatás segíthet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!