Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fáj a jobb felső metsző...

Fáj a jobb felső metsző fogam, illetve jóval felette az ínyem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tegnap jött elő,aludni nem igazán bírtam vele,egy algopryn hatására sem múlt el teljesen,nem tudom mi lehet a baj, 2 hete újratömték ezt a fogamat(mert az előző tömés fél éve,rossz színtónusú volt) ennyi.fogorvoshoz még legalább 3 hétig nem tudok menni.Mit kéne tennem?

2013. júl. 6. 10:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Fogászati asszisztens vagyok, és a leírtak szerintem pulpitised van, valószínűleg túl nagy volt a szuvasodás a fogadban és károsodott a pulpa (fogbél). De lehet, hogy a fogorvos hibázott tömés közben (pl.: túlsavazta). Semmilyen fájdalomcsillapító sem fog hatni, ha előre halad a folyamat. Megoldás: Mindenképpen menj el fogorvoshoz minél előbb. Bárhova bemehetsz, mivel ez sürgősségi ellátást igényel. Remélem segítettem.
2013. júl. 6. 13:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, hétfőn megpróbálok elmenni egy fogorvoshoz,esetleg valami ideiglenes megoldás van rá?
2013. júl. 6. 16:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Bizonyára elkéstem a válasszal, de a hideg vizes öblögetés és borogatá némileg enyhítheti a fájdalmat. Azért remélem, hogy az előző válaszban tévedtem és nem kell majd gyökérkezelni a fogad :-) Kérlek értesíts a fejleményekről!
2013. júl. 8. 08:20
 4/5 A kérdező kommentje:
Nos,még az utánna való nap fájt de mostanra(hétfőtől kezdve)már nem. Csak akkor érzek tompa fájdalmat,ha pl. az orrom alatt nyomom vagy ha az ínyemet.(így a foggyökér felett).Úgy érzem egy picit ott be van dagadva(tényleg picit). Ennyi,az egész elviselhetőbbé vált,és köszönöm a segítséget!
2013. júl. 10. 15:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Bizonyára van ott egy gyennyzacskó. Ha rosszabb lesz, menj fogorvoshoz :)
2013. júl. 10. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!