Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kinek van tapasztalata fogbeül...

Kinek van tapasztalata fogbeültetésben, letört felső metszőfog esetén?

Figyelt kérdés
Gyökérkezelt metszőfogam sok-sok év után tövig letört. Egyelőre csappal, v csavarral rögzítve, felépített a fogorvosom egy "fogat". Szürkébb ugyan, mint az igazi fog, de ezt el kell fogadnom, így is hálás vagyok, hogy megcsinálta. Viszont nagyon félek, bármikor letörhet, és koronát semmiképp nem akarok. Tudom, még le sem tört, és én már ezzel foglalkozom. Ne kerüljön rá sor, de ha mégis, akkor fogbeültetést kéne csináltatni, mivel a legelső fogamról van szó. Olvasgatom, és látom, hogy iszonyatosan drága. Sajnos, nálam ez kényes pont, biztosan nem vagyok egyedül. Azért érdeklődöm, mert időben fel akarok készülni, mennyire kell kinyitni az "üres" pénztárcámat, természetesen úgy, hogy jó szakorvos, jó munkát végezzen. Egyéb okok miatt ahhoz a fogorvoshoz már nem mehetek, de szakrendelőben szerintem nem is végeznek fogbeültetést

2013. jún. 27. 20:52
 1/8 anonim ***** válasza:

Így van, ez nem tb-s rendelésre vonatkozik már. Sajnos alsó hangon is 110 000 Ft maga a gyökér, erre jön rá a felépítmény később, amilyet választasz. Rendelője válogatja, vannak brutális implantok is, de felesleges, ha a középkategóriásokkal sincs panasz.

Általában ilyen témában (is) ingyenes a konzultáció, érdemes lenne több dokit meglátogatnod, és árajánlatot kérni. Az árat úgy írom, hogy nálunk ennyibe kerül. Olcsóbbra nem sok esély van.

2013. jún. 27. 21:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Én el tudom azt is képzelni, hogy ha elég jó alapot tudtak csinálni, akkor esetleg egy cirkónium koronára lehetne cserélni az épített fogad. Ezt megúsznád úgy 50-60 körül szerintem. Persze tudni kellene, hogy mennyire stabil a fogad. Szerintem érdeklődj szépen és jól dolgozó fogorvosok után és kérdezd meg mit tudnának csinálni. Ahogy az első is írta a konzultációk többnyire ingyenesek, vagy maximum pár ezer forintba kerülnek, de lehet, hogy kevésbé drasztikus és drága megoldást is tudna valaki ajánlani neked.
2013. jún. 27. 22:46
 3/8 A kérdező kommentje:
Mindkettőtöknek köszönöm a gyors, és hasznos választ. Szóval, gyűjtenem kell a pénzt!!!
2013. jún. 28. 08:52
 4/8 A kérdező kommentje:

"Én el tudom azt is képzelni, hogy ha elég jó alapot tudtak csinálni, akkor esetleg egy cirkónium koronára lehetne cserélni az épített fogad. Ezt megúsznád úgy 50-60 körül szerintem..."

A válaszod azért is érdekel, mert jóval olcsóbbnak tűnik. Tudom, hogy konkrétan orvost kell megkérdezni, de nem akarok tök hülye lenni a témában. Cirkónium koronánál nem csiszolják le a két szélső fogat? Hogy mennyire stabil a fogam...persze, szintén az orvos mondja majd meg..., de nekem ott már csak a gyökér, és a beszürkült fogszerű felépítmény van. Egyáltalán nem gáz, sőt, senki nem figyel fel konkrétan erre, mert az összhatás rendben van. De sajnos, nem ámíthatom magam, ami késik, nem múlik. A halott fogak törnek. Ha vála szolnál megköszönném

2013. jún. 28. 09:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem konkrétan nem ilyen problémám volt,hanem kihúzott nagyörlő fogat pótoltak implantátummal.

A te esetedben minden attól függ,hogy a gyökér jó állapotban van e,ha igen,akkor a csapra rá lehet tenni egy (lehetőleg) cirkon koronát,azt 40-50 körül meg lehet úszni,a fémkerámiát 20-30 között,de az kevésbé esztétikus.

Az implantátumos fogpótlás csak akkor kell,ha a gyökeret is el kell távolítani,az tényleg 100E feletti "móka":(

2013. jún. 28. 09:22
 6/8 anonim ***** válasza:

2-es vagyok, minden megoldás olcsóbb a beültetésnél és kevésbé drasztikus szerintem, tehát ha lehet koronát tenni a megmaradt foganyagra, akkor ez lenne a legolcsóbb, legegyszerűbb és leggyorsabb. A korona az egy darab fog lezárása, ahhoz csak azt az egy darab fogat csiszolják elő. Amire te kérdeztél, hogy több fogat kell-e csiszolni, az akkor van, ha ki van húzva a fogad és úgy akarod beültetés nélkül pótolni, ekkor értelemszerűen valamire kell ültetni azt a pótlást, ami egy egész fogat pótol, így ilyenkor csiszolják a két szélsőt - ezt hídnak hívják (több tagból áll, a korona mindig 1 tag). De ehhez tudni kellene, hogy mennyire terhelhető a megmaradt gyökered, ha gyengének találják, akkor vagy híd jöhet csak szóba vagy a beültetés ha esetleg ki kellene húzni majd.

A cirkónium korona lényege, hogy nem fémalapú, ezért szinte észrevehetetlen, főleg ha frontfogról van szó, akkor mindenképp ezt válaszd. Vannak idióta fogorvosok, akik szerint gyönyörű fémalapú koronát lehet már a mai világban csinálni - biztos, de ha lehet élethűt csinálni, miért akarna valaki szemet szúró utánzatot, főleg első fogra. Nekem ugyan nem tövig letört fogat hoztak helyre, csak összevissza szét volt már tömve, fognyaknál is és félő volt, hogy kitörik, ezt erősítette meg a dokim és tett rá egy cirkónium koronát, azt mondta ezzel elég sokáig elleszek, ha jól ápolom akár soha nem kell majd cserélni.

Én szívesen ajánlom az én fogorvosom, ha érdekel megmondom hol rendel. De szerintem járj körbe pár fogorvost, hogy félted a fogad és szeretnéd megelőzni a durvább beavatkozást, mit tudnának ajánlani. Ne sztk rendelésre menj, én frontfoggal nem mernék...

2013. jún. 28. 11:01
 7/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a válaszaitokat! :)-:(

2-es kommentelő, ha megadnád a doki címét, nem bánnám, attól függetlenül, hogy nyilván a közelemben kéne nézelődni. Azért sosem árt tudni, hogy van egy biztos pont, aki már másnál bevált

2013. jún. 29. 09:24
 8/8 anonim ***** válasza:

[link]

Ezen a linken megtalálsz mindent, nagyon ügyes doki és imád szépen dolgozni :)

2013. jún. 29. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!