Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért vérzik a fogínyem...

Miért vérzik a fogínyem esténként mindig ugyanannál a két fogamnál?

Figyelt kérdés
Vérzik a fogínyem. Elmentem a dokimhoz, megnézte, megvizsgálta, és végül azt mondta, hogy nem ínygyulladás. "Rosszul zár a fogsorom és felsértem az ínyemet" - zárta le végül. Lefertőtlenítette, aztán egy hétig nem vérzett... visszajöttem külföldre dolgozni, és mikor visszaértem vérzett fogmosáskor (érdekes, hogy mindig csak este), sőt magától is elkezdett vérezni ma délelőtt... Arra gondoltam, hogy esetleg a fogkefe miatt... vagy valami súlyosabb betegségem lenne? Ötleteket és tapasztalatokat várok.

2013. jún. 18. 15:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Az orvos által mondottakra végül is nem kaptál adekvát megoldást, fogszabályozót. De lehet, hogy C vitaminhiányod van, bár akkor nem csak egy állandó helyen vérezne a fogínyed.
2013. jún. 18. 15:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az ínyed és a fogad között van egy rés, sajna nekem is van ilyen, ezt kezelni kell parodontológusnak, mert elveszítheted a fogad, begyullad a foggyökér, hiszen ott bemegy az élelmiszer.
2013. jún. 18. 15:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha fertőtlenítés után nem vérzett, akkor sok fogköved van valószínűleg, ami eltartja a fogínyed és könnyebben felsérted.
2013. jún. 18. 15:55
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket.

A C-vitamin hiányt kizárnám, általában szedek la. 200mg-osat, plusz zöldségeket is eszek minden nap...

Fogszabályzót nem mondott a doki.

Valóban van egy kis rés a két fogam között, megnézettem a dokival, mert szerettem volna, ha megcsinálja, és azt mondta, hogy valóban esztétikai szempontból nem 100%, de 2x is megnézte és azt mondta, hogy egészséges a fogam.

Kevés fogkövem volt, van, épp leszedte a doki és csak egy kicsit kellett...

Egyébként nekem kezd gyanús lenni a fogkefém. Pedig még nem használtam 3 hónapja se, de gyanús volt... Két napja használom az újat, és csak a legelső alkalommal vérzett a fogam (átívelő hatás a másik fogkefe miatt?), a további 4 alkalommal nem... Kíváncsian várom a továbbiakat...

2013. jún. 19. 09:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Vegyél Meridol, vagy Parodontax fogkefét, én ezt használom egy ideje és azóta nem vérzik az ínyem:

[link]

2013. jún. 19. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!