1/10 A kérdező kommentje:
Barátnőmnek annak idején négyet kellett kihúzni a fogszabályozó miatt. Neki is torlódtak a fogai, és nagyon csúnyán álltak, de másfél évvel később, miután már nem kell éjszakai fogszabályozót sem használnia, gyönyörűek a fogai. Adott esetben sajnos indokolt a fogak húzása, hogy a többiek elférjenek, mert különben értelmetlen a fogszabályozás.
2009. okt. 10. 15:35
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, aki tud még választ legyen szíves írni.:(
Nekem is össze-vissza torlódtak a fogaim régebben. És nekem is kihúztak fent 2 fogat (alul nincs megcsináltatva), az eredmény gyönyörű lett.
Ha kevés a hely és nagyok a fogaid, akkor sajnos nincs más út...
2009. okt. 10. 16:06
5/10 A kérdező kommentje:
És nincsen olyan hogy Damon technika? régen egy honlapon olvastam egy olyan fogszabályozásról amit meg lehet úgy oldani hogy nem kell kihúzni csak azt hiszem olyan 100.000 ft-nál keződött, az nagyon drága.. a "sima" fogszíbályozó mennyibe kerül?
Nekem Damon fogszabályzóm van. Ki kellett volna húzni 2 fogamat, ha a hagyományos technikával csinálják, de én sem akartam ugyanabból az okból, mint te.
1 éve van fenn, és a helyhiány, ami miatt fogat kellett volna húzni, már megszűnt.
150 ezer volt fogsoronként, tehát alul-felül együtt 300, de elfogadtak egészségpénztárat.
2009. okt. 10. 16:13
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És a sima fogyszabályzó is ilyen drága?
Ha nem múltál el 18 éves, és nem magánba mész, akkor nem.
Ha elmúltál, akkor helytől függ, de szerintem 90 alatt nem igazán találsz, vagy ha igen, akkor ott nem a legjobb anyagokkal dolgoznak szerintem.
Az én véleményem az, hogy megéri a drágább, ha jobb is. (pl.:Damon)
Hány éves vagy?
Milyen harapáshibád/hibáid vannak?
2009. okt. 10. 17:31
Hidd el a fogdoki jót akar, azért kell kiszedni 3 fogadat bár sztem 2 is elég lenne bőven hogy a többi elférjen és rendesen tudd őket tisztitani!!
Az egészséges fogat ha kiszedik az kevésbé fáj utánna és gyorsabban gyogyul mint a beteg fog!!
Menj el a szájsebészetre és ott csináltasd érzéstelenítéssel
A fogszabályzót mindenképp rakasd fel mert később megbánod hogy nem csináltattad meg!!
Lehetőleg bölcsességfogakat huzass ki ha már kibujtak!!
A jövöben használj elmex fogkrémet és bedörzsölögélt hogy megerösítsd a fogaidat vele!!
2009. okt. 11. 17:00
Mindenképpen menj el a fogszabályzós dokihoz, ő tud majd konkrétumokat mondani. Nekem először azt mondta 4 fogamat kell kihúzni. Majdnem lefordultam a székről, lényeg hogy utána fél évig a doki környékére se mentem. Aztán a talpamra álltam és visszamentem. Elmondtam neki, hogy ezt a 4 fogat kicsit soknak tartom. Azt mondta kettőt mindenképpen ki kell húzni, akkor a továbbiakat pedig a kezelés alatt meglátjuk. Fölülről kihúztak kettőt. Másfél éve vették le a fogszabályzómat, a felső fogsorom olyan gyönyörű lett, hogy kb az éjszakai sínt se nagyon kell használnom, az alsóról viszont ne is beszéljünk. Nem hagytam kihúzatni, és most én szívok vele. Ha két éjszaka nincs a számban a sín, akkor rögtön másznak vissza a helyükre, és ez enyhén szólva is idegesítő. Ha most tartanék ott biztos engedném hogy alulról is kihúzzanak egyet legalább. A kihúzott fogaim elvannak az ékszerdobozomban is, így legalább bátran mosolygok :) Sajna fölös 100 ezreim nem voltak másféle szabályzásra, így megúsztam 50 ezerből... Ha kaptál beutalót a fogszabályzós dokihoz akkor te is megúszod 60-80-ból szerintem. 19/L
2009. okt. 18. 11:41
Kapcsolódó kérdések: