Próbált már valaki szódabikarbónával és sóval fogat mosni?
Figyelt kérdés
"Hozzávalók:
1 teáskanál só (lehetőleg tengeri só)
3 teáskanál szódabikarbóna
1-2 csepp szegfűszeg olaj
1-2 csepp teafa olaj"
2013. jún. 13. 08:22
1/10 anonim válasza:
Nem, mert felérdesíti a fogzománcot.
2/10 anonim válasza:
Nem, mert tönkrevágja a fogzománcot. Persze nem egyik napról a másokra, de azért elég gyorsan.
3/10 anonim válasza:
Szájvizet csinálj belőle, ne fogkrémet. Én is azt szoktam, úgy nem dörzsöli a zománcot. Fogkrémnek viszont boltit használok, mert az a biztos, de abból sem akármilyet, van bevált. Nem kísérletezek házi fogkrémmel, annak ellenére, hogy otthon gyártom krémeimet is, mert itt ha valami nem gromek, és mégsem jön be akkor nehéz helyrehozni.
4/10 A kérdező kommentje:
Van fogkrémekben is szódabikarbóna.
Akkor mivel mossak fogat, csak sóval ?
2013. jún. 13. 10:20
5/10 anonim válasza:
Fogrémmel. A sóval is megsérted a fogzománcot.
6/10 anonim válasza:
Van a fogkrémekben is szódabikarbóna, de egyrészt nem mindegy a mennyiség, másrészt oldott állapotban van.
7/10 anonim válasza:
A só még karcol is, ne mosd vele, tönkrevágod a fogzomácot, érzékeny lesz a fogad, majd kilyukad.
8/10 A kérdező kommentje:
A recept szerint olajban van feloldva a szódabikarbóna és a só is. Olvassátok el.
2013. jún. 13. 15:15
9/10 anonim válasza:
Én csak szódabikarbóna + citromlé keverékkel szoktam félévente 1x, mert fehéríti a fogat! :)
De ha gyakran akarod, akkor ne csinálj ilyet...
Mi bajod a fogkrémmel?
10/10 A kérdező kommentje:
Fluor van benne és az elmeszesíti a tobozmirígyet és nem érzem Istent
2013. júl. 11. 15:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!