Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kihuztak a fogam. Mit tegyek?

Kihuztak a fogam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tegnap elott kihuztak a fogam es nagyon faj ,szedtem antibiotikumot de nem nagyon szunt es kipucoltam eves utan fultisztitoval de jott egy kis genny is ki . Az lenne a kerdesem hogy ilyenkor szabad e szajvizet hasznalni nem huzza e ossze a sebet vagy valami ilyesmi ?

2013. jún. 7. 12:40
1 2
 1/11 melike11 ***** válasza:
80%
piszkálgasd továbbra is :)majd azt fogod el érni hogy felvágják ás kitisztitják
2013. jún. 7. 12:44
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem 2szer lett nem klasszikus módon kiszedve a fogam,azért,mert bele volt tőrve!az1.-nél kaptam antibiotikumot,a 2.dokinál semmit.Nem is fajt utána se,nem lázasodtam be,alig volt érzékeny!Azt mondta a doki,hogy tejet egy jó ideig nem ihatok,és utána se ajánlja,mert mennek rá a bacik!Még azt mondta,hogy fogmosásnál nem köphetek,inkább nyeljem le a fogkrémet(komolyan ezt mondta)és egy hétig szájvízet se használhatok,vizet is úgy igyak,hogy ne tartsam a számba,hanem gyorsan nyeljem le,szóval ezért kilőve a szájvíz,na és szivogatni se szabadott a sebet!Profi orvosnak mondtanám a dokinőt
2013. jún. 7. 13:03
 3/11 anonim ***** válasza:
lehet használni... Nekem 5 fogam műtöttek ki egyszerre, már a második naptól 30 napig kötelezően Corsodyllal óvatosan öblögetnem kellett reggel este. Minden kaja után fogmosás. Ilyen hülyeséget hogy nyeld le a fogkrémet.. A szád kimoshatod, nem kell isznyatosan öblögetni, csak óvatosan. És ne piszkáld... Nekem már a műtét napján fogat kellett mosni. 2. Naptól meg a varratokat is fogkefével. Lehet kapni direkt lágy sörtéjüt.
2013. jún. 7. 13:11
 4/11 anonim ***** válasza:
9 napja húzták ki 6 fogamat fogágybetegség miatt. Másnap már nem is fájt, csak az egyik helye gyulladt be egy kicsit, gennyes volt, de nem vészesen, így 3 napig visszajártam és gyógyszeres csíkot tett bele a dokim. Tejterméket semmit, még tojást sem lehet enni egy hétig a baktériumok miatt. Piszkálni nem szabad, viszont mosni a második naptól fogva sokkal alaposabban kell, puha sörtéjű kefével, és az ínyedet is a kihúzott fog helyén alaposan megmosni a fogkefével. Szájvizet is már másnaptól használhatsz, de nagyon óvatosan kell öblögetni vele, és inkább ne köpd ki, hanem csurgasd ki a szádon.
2013. jún. 7. 13:39
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha értelmezted volna a válaszom,nekem seb volt ott,mivel vésték,és azért nem lehetett köpködnöm!Így is az elsőnél nagyon vérzett,de a második doki nagyon ügyes volt!A legtöbb dokit verné,és még kalapálnia se kellett!Utolsó,fogyínysorvadásod volt?Mért kellett kihúzni,és hol húzták ki?Jó fogak voltak,vagy volt benne rossz is?
2013. jún. 7. 15:16
 6/11 anonim ***** válasza:
Kihúzott fog helyén lévő sebet nem kellett volna piszkálnod... Sőt azt is megkockáztatom, hogy amit gennynek hittél, az valójában a varrat volt (a szájban fehér) és mivel kipiszkáltad, igen csak hosszas és fájdalmas lesz a seb gyógyulása...
2013. jún. 7. 17:49
 7/11 anonim ***** válasza:
Értelmeztem. Nekem is mind az 5-t vésték. Állkapocsból, 2-t arcüregből, mégsem mondták hogy nyeljem le a fogkrémet. Ügyes doki volt, egyben kiszedte mindet. -igaz hogy az arcomat is összevarrták, meg a szájpadlásom is, de két hét alatt rendbe jött. És már a második napon fogkefével tisztítanom kellett a sebeket is, utána pedig fertőtleníteni.
2013. jún. 7. 19:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Jézusom,varták?hát hol húzták ki?:sNekem utoljára nem vésték,nem tudom hogy nevezzem azt,amit csináltak,de nagyon ügyesek voltak!Mondtam a dokinőnek,hogy előtte egy órán át vésték a fogam alul,ő meg bekapcsolta a stoppert,hogy figyeljem meg,tíz perc alatt kész lesz!Hát sokkal kibírhatóbb volt,mint a kalapálás,nem tudom hogyan bírtad azt az 5-öt,meg hogy a doki hogy merte vállalni!Nekem sajna a fogkövet se szedte le mind,csak félig,azt mondta,hogy a másik felét legközelebb
2013. jún. 8. 00:20
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja,már értem!De fentről sokkal rosszabb,nem?Egyébként a legtöbb helyen egyszerre csak egyet húznak,ezért horror nekem az az öt!Te fizetős dokinál voltál?
2013. jún. 8. 00:23
 10/11 anonim ***** válasza:

Felnyitották az arcüregem, hogy hozzáférjenek ahhoz a két foghoz, ezért utána belülről vissza kellett varrni az "arcomat" a helyére, de csak az egyik oldalon szerencsére. A bal felső befele állt egy kicsit a szájpadlásom felé, elég fura helyzetben, ott azért kellett varrni. De mondom, az összes bölcsességfogat kivette (mind az 5 az volt) úgy, hogy egyikből sem hiányzik egy darab se. Utána nem is lilult-zöldült az arcom, csak feldagadt, de az 5. naptól az is ment lefele.

Hát igen, nagyon meg kell gondolni kihez megyünk ilyenekkel. Fogorvoshoz például biztos nem mennék foghúzásra. NEm egy ismerősöm kötött ki utána szájsebészeten, hogy kihúzzák a maradékot.

Amúgy azért bírtam ilyen jó, mert elaltattak, másfél óra volt az egész műtét, varrással együtt.

Mondta a doki hogy nagy munka, de sokkal jobb lesz ez így, egyszerre túl vagyok rajta, egyszer kell antibiotikum, fájdalom csillapítok, "fogyókúra", jegelés, otthon pihenés... stb stb. De tényleg jobb volt ez így, mint egyesével visszajárni.

Fizetős dokinál voltam igen. Azt mondta azért lenne jobb egyszerre, mert mind nagy műtétes fogak, amik egyenként is nagy megpróbáltatás lenne kiszedni, így egyszerre hamarabb kiheverem. Amúgy az alsó bölcsességfogak szerintem rosszabbak. Még így is azt állítom hogy felül nekem 3 volt. Csak alul dagadt fel az arcom, a 3 felsővel semmi problémám nem volt.

Szóval szerintem az alsó rosszabb. Bár ébren lehet az lenne rosszabb, nehezebben hozzáférhető.

2013. jún. 8. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!