Amalgám vagy fényre kötő tömés? Melyik jobb és mik a tényleges hatásai?
Az amalgám tartósabb, de mára kimutatták, hogy erősen mérgező. Bővebben itt is olvashatsz róla: [link]
Én Németországban élek, itt emiatt már sehol sem csinálnak amalgámtömést. Inkább szánj rá 1-2 ezer forintot, de én a fehér tömést ajánlom.
Frontfogakon nyilván fehér tömés az esztétika miatt, rágófogakon amalgám tömést ajánlok!
Nem esztétikus valóban, de tartósabb jóval mint a fényre kötő tömések, amik zsugorodnak és szépen elszuvasodik, elhalhat alatta a fog.
(nekem az alsókba amalgám tömések vannak 15 éve, teljesen rendben vannak, a két felső 5-öm esztétikussal lett tömve, később mind a kettőt gyökérkezelni kellett)
Valóban tartalmaz higanyt az amalgám, ami tömeghisztériát váltott ki.....nem kell komolyan venni.
Nagy üzlet van ám a fényre kötő anyagokban, inkább ezért szorult háttérbe az amalgám, és emiatt kiabálnak rá kígyót-békát.
Egy fog.asszisztens
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!