Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Amalgám vagy fényre kötő...

Amalgám vagy fényre kötő tömés? Melyik jobb és mik a tényleges hatásai?

Figyelt kérdés

2013. jún. 5. 20:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az amalgám tartósabb, de mára kimutatták, hogy erősen mérgező. Bővebben itt is olvashatsz róla: [link]

Én Németországban élek, itt emiatt már sehol sem csinálnak amalgámtömést. Inkább szánj rá 1-2 ezer forintot, de én a fehér tömést ajánlom.

2013. jún. 6. 13:26
 2/3 anonim ***** válasza:
49%

Frontfogakon nyilván fehér tömés az esztétika miatt, rágófogakon amalgám tömést ajánlok!

Nem esztétikus valóban, de tartósabb jóval mint a fényre kötő tömések, amik zsugorodnak és szépen elszuvasodik, elhalhat alatta a fog.

(nekem az alsókba amalgám tömések vannak 15 éve, teljesen rendben vannak, a két felső 5-öm esztétikussal lett tömve, később mind a kettőt gyökérkezelni kellett)

Valóban tartalmaz higanyt az amalgám, ami tömeghisztériát váltott ki.....nem kell komolyan venni.

Nagy üzlet van ám a fényre kötő anyagokban, inkább ezért szorult háttérbe az amalgám, és emiatt kiabálnak rá kígyót-békát.

Egy fog.asszisztens

2013. jún. 6. 23:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Az amalgám fényévekkel jobb. Nekem már kb 20éve a felső fogaimban amalgám van és semmi bajuk nincs (2db). Anyukám esztétikai tömései pedig folyamatosan problémásak, mára kiveszekedte a fopgorvosával,hogy cseréljék ki őket amalgámra. Ez utóbbi könnyen formázható, míg az esztétikainál kb 3ismerősömnek szó szerint szinte kirohadt a foga,hogy már csak a húzás segített.
2013. okt. 2. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!