Valóban elviselhetetlen fájdalommal kell, h járjon a gyökérkezelés?
Figyelt kérdés
Az egyik fogam már gyökérkezelték, kb 1 het, de azt mondta a doki, h valószínűleg a másikra is ez vár! Hidat kell csináltatnom és most a két lecsiszolt foggal van gondom. Az előző kezelésnél már nyűszítettem mint egy kutya, és hazáig bőgtem, pedig maszek alapon csináltatom a fogaim. Kérhetek dupla érzéstelenítést, vagy ezzel jár!? Nem vagyok hisztis, de előre félek!2013. jún. 4. 15:59
11/12 anonim válasza:
Szerintem akik azt állítják, hogy "elájultak" meg "azt a kínt senkinek se kívánják", már olyan gyulladt állapotú foggal kerültek a doki kezei közé, hogy az érzéstelenítő nem tudta rendesen kifejteni a hatását. Régi dokim is azt mondta, hogy erősen gyulladt környezetű, rossz állapotú fognál fáj, de ha ilyennel találkozik az orvos, pont emiatt nem is áll neki rögtön kezelni, hanem előbb gyógyszert ad, majd visszarendel, ha lejjebb megy a gyulladás, és akkor végzi el a gyökérkezelést. Nekem 2 fogamat gyökérkezeltek, mindkettő tömött fog volt, kívülről nézve semmi baja nem volt, csak fájni kezdett a tömések alatt. Én azonnal orvoshoz mentem, nem vártam meg, míg a falat kaparom, úgyhogy szerintem nekem ezért is nem fájt egyáltalán a gyökérkezelés, egyik fázisában sem, sem amikor kikotorta a fogbéltartalmat, se amikor tágította a gyökércsatornákat. Nem szarrá szuvasodott, gyulladt fogakkal kell dokihoz menni, hanem amint kicsit is elkezd fájni, azonnal időpontot kell kérni, és akkor senki sem fog se "elájulni" se iszonyatos kínokat átélni, ebből ennyi a tanulság...
12/12 A kérdező kommentje:
Te aztán nagyon okos vagy! kiesett egy pótolt fogam, és annak a pótlása miatt mentem fogorvoshoz, hogy ne legyen elhanyagolt a fogazatom. Ezt csak hiddal tudták megoldani, a gyökérkezelésre ezért volt szükség! Igen is vannak pancser fogorvosok, ráadásul drágák!
2014. nov. 9. 12:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!