18 és 60 év között miért nem támogatják a fogpótlást?
19 évesen bal oldalt ki kellene húzni 2 fogam mert tályog van rajtuk, így folyamatosan nyomják a vérkeringésembe a mocskot. Csak ha kihúzzák ko lesz a bal oldali fogsoromnak, nem fogok tudni rágni. (ezen kívül már hiányzik 1 fog, mellé ezt a 2-t kivennék csak a bölcsesség fog maradna és az elülső tépőfogak)
Pénzem nincs fogpótlásra, támogatás pedig nem jár mivel nem vagyok 60 éves vagy terhes anya.
Most hagyjam meg a bal fogsorom rágó szerepét, és hagyjam hogy még jobban tönkremenjen minden ízületem, hulljon a hajam, alakuljon ki csontvelő gyulladás, vagy húzzassam ki és akkor rágjak a jobb oldali fogsorommal ami szintén hiányos?
Miért nem jár semmiféle támogatás az átlagembernek a 21. században fogpótlásra?
Hát ez így nagyjából elfogadható válasz, de erre jön a kérdés hogy akkor minek fizetünk tb-t?
Abból a havi 6 ezer forintból 1 év alatt össze lehetne spórolni 1 fog pótlására. Mert így kb nem látom értelmét a fizetésnek, ha nem üt el egy autó, vagy nem várom meg amíg csontvelő gyulladásom lesz a rossz fogam miatt kórházat, orvost úgy sem látok.
Ezen kívül kiemelkedően magasak az adók, a fizetés fele adóra megy el. Csak kérdés hogy minek?
Jó napot ismeretlen sorstárs.
Azóta mi lett?
Hasonló nyűgökkel szenvedek 46F vagyok.Műtétekre,foggyökér kezelésekre és implantokra gyűjtök már évek óta.
Nagyon szomorú hogy ilyen ez a világ.Amerikában is sokan szenvednek.Még jól kereső átlagembernek is 5000dollárjába kerül egy fog implant!Ki lehet számolni.Hiába dolgozok 18éves korom óta és fizetem a TB.-t mindent húzni akarnak.Találtam dokinőt aki Bp. 12000-ért gyökérkezel és nem húzza ki mert nem engedem.99'ben 28évesen esküvőre kaptam 180-185E Ft 13db(utólag jöttem rá fém kerámia koronát)azóta se éjjelem se nappalom,mindenem fáj izületeim,2007ben ránézett egy doki a röntgenre megszámolta 1.2.3 .7.8gócos foga van.Mennyi pénze van?Minden a pótlásokkal szemközti fogam tönkrement.Ez a 185ezerkb. annak idején túlóra nélkül szalagmunkásként túlóra nélkül 34ezer volt a nettó-ez most 5és fél,6 havi 91-99ezer nettónak felelne meg mai áron-mert hiába hazudják a nettót annyinak amennyi a multik is csak a minimál nettót hajlandók kifizetni az átlag melósnak.Tehát ez most 500-600E ft-os fogpótlás lenne mai értéken. Más maszek dokinő is megnézte a régi panoráma fotómat azt mondta nem hipohonder hiába mondja a háziorvos ha ennyi rossz foga van.Nem rég megnézte egy kedves dokinő már a digitál új röntgent és megmondta semmiféle gyökértömést nem lát a fogamban amiből kiesett a csapos fog amikor próbáltam a kajamaradékot kipucolni.Utólag állt össze a kép miért végzett ilyen gyorsan az okleveles idős maszek aki a szüleim ismerőse.Szóval pénz pénz és pénz és egy orvos vagy orvosok akik megmentik a maradék csonkjaimat.Egyszerűbb kihúzni és foganként hogy fizessek a csontpótlásért,membránért 100-250E + 300E az implantálásért + fogkorona.Ha meg kihúzatom eltűnt ott a csont és ott is el fog tűnni ahol még megvan+ a gyulladások is eszik a csontot.A legdrágább magánrendelőt kell felkeresni ahol mentenek inkább.60-100E egy jó gyökérkezelés.Kivehető fogmű alatt elsorvad az állkapocs és az egész arc...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!