Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 18 és 60 év között miért nem...

18 és 60 év között miért nem támogatják a fogpótlást?

Figyelt kérdés

19 évesen bal oldalt ki kellene húzni 2 fogam mert tályog van rajtuk, így folyamatosan nyomják a vérkeringésembe a mocskot. Csak ha kihúzzák ko lesz a bal oldali fogsoromnak, nem fogok tudni rágni. (ezen kívül már hiányzik 1 fog, mellé ezt a 2-t kivennék csak a bölcsesség fog maradna és az elülső tépőfogak)

Pénzem nincs fogpótlásra, támogatás pedig nem jár mivel nem vagyok 60 éves vagy terhes anya.

Most hagyjam meg a bal fogsorom rágó szerepét, és hagyjam hogy még jobban tönkremenjen minden ízületem, hulljon a hajam, alakuljon ki csontvelő gyulladás, vagy húzzassam ki és akkor rágjak a jobb oldali fogsorommal ami szintén hiányos?

Miért nem jár semmiféle támogatás az átlagembernek a 21. században fogpótlásra?

2013. máj. 30. 10:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Mert nagyon sokba kerülne és nincs rá fedezet.
2013. máj. 30. 11:11
 2/4 A kérdező kommentje:

Hát ez így nagyjából elfogadható válasz, de erre jön a kérdés hogy akkor minek fizetünk tb-t?

Abból a havi 6 ezer forintból 1 év alatt össze lehetne spórolni 1 fog pótlására. Mert így kb nem látom értelmét a fizetésnek, ha nem üt el egy autó, vagy nem várom meg amíg csontvelő gyulladásom lesz a rossz fogam miatt kórházat, orvost úgy sem látok.

Ezen kívül kiemelkedően magasak az adók, a fizetés fele adóra megy el. Csak kérdés hogy minek?

2013. máj. 30. 11:27
 3/4 anonim ***** válasza:
A tb-t a fogorvos és az asszisztens kapja a munkájáért, a fogpótlás anyagát viszont ki kell fizetni (ezt a pénzt kapja a fogtechnikus). Sztk-s rendelőben van lehetőség olcsóbb anyagot választani, magánrendelőben viszont az orvos munkáját is fizetni kell plusz a fogpótlást is.
2013. jún. 19. 10:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Jó napot ismeretlen sorstárs.

Azóta mi lett?

Hasonló nyűgökkel szenvedek 46F vagyok.Műtétekre,foggyökér kezelésekre és implantokra gyűjtök már évek óta.

Nagyon szomorú hogy ilyen ez a világ.Amerikában is sokan szenvednek.Még jól kereső átlagembernek is 5000dollárjába kerül egy fog implant!Ki lehet számolni.Hiába dolgozok 18éves korom óta és fizetem a TB.-t mindent húzni akarnak.Találtam dokinőt aki Bp. 12000-ért gyökérkezel és nem húzza ki mert nem engedem.99'ben 28évesen esküvőre kaptam 180-185E Ft 13db(utólag jöttem rá fém kerámia koronát)azóta se éjjelem se nappalom,mindenem fáj izületeim,2007ben ránézett egy doki a röntgenre megszámolta 1.2.3 .7.8gócos foga van.Mennyi pénze van?Minden a pótlásokkal szemközti fogam tönkrement.Ez a 185ezerkb. annak idején túlóra nélkül szalagmunkásként túlóra nélkül 34ezer volt a nettó-ez most 5és fél,6 havi 91-99ezer nettónak felelne meg mai áron-mert hiába hazudják a nettót annyinak amennyi a multik is csak a minimál nettót hajlandók kifizetni az átlag melósnak.Tehát ez most 500-600E ft-os fogpótlás lenne mai értéken. Más maszek dokinő is megnézte a régi panoráma fotómat azt mondta nem hipohonder hiába mondja a háziorvos ha ennyi rossz foga van.Nem rég megnézte egy kedves dokinő már a digitál új röntgent és megmondta semmiféle gyökértömést nem lát a fogamban amiből kiesett a csapos fog amikor próbáltam a kajamaradékot kipucolni.Utólag állt össze a kép miért végzett ilyen gyorsan az okleveles idős maszek aki a szüleim ismerőse.Szóval pénz pénz és pénz és egy orvos vagy orvosok akik megmentik a maradék csonkjaimat.Egyszerűbb kihúzni és foganként hogy fizessek a csontpótlásért,membránért 100-250E + 300E az implantálásért + fogkorona.Ha meg kihúzatom eltűnt ott a csont és ott is el fog tűnni ahol még megvan+ a gyulladások is eszik a csontot.A legdrágább magánrendelőt kell felkeresni ahol mentenek inkább.60-100E egy jó gyökérkezelés.Kivehető fogmű alatt elsorvad az állkapocs és az egész arc...

2019. máj. 1. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!