Milyen pro és kontra érvek lehetnek a rendelőben történő fogfehérítés mellett vagy ellen?
Szia, nekem otthoni fehérítésem volt, de fogorvostól kaptam hozzá a cuccokat, így csak erről tudok írni neked. Én Opalescence fehérítőt használtam és nagyon érzékenyek a fogaim, illetve gyengék. Levett fognyom alapján legyártott a dokim egy ilyen szilikon sínt, amibe bele kell nyomni (megmutatta mennyi) fehérítőt és azt csak felcuppantani a fogakra 1-2-3 órára. Én a leggyengébb (15%-os) fehérítőt kaptam, pont azért, mert gyengék a fogaim. 2 tubussal használtam el, maradt még egy harmadik, 40.000 volt a teljes fehérítő ára, plusz pár ezer volt a sín. Viszont ez a sín később is jó, csak ilyen fehérítőt kell vennem hozzá, neten már sokkal olcsóbban is be tudom rendelni. Nekem nem elszíneződtek a fogaim, hanem alapjáraton szürkék voltak, nagyon sokat tudott rajta fehéríteni, nem bántam meg és semmilyen negatívumot nem tudok mondani róla. Még érzékeny sem lett a fehérítés alatt a fogam.
Én kuponos fehérítést nem mernék kipróbálni, de csak azért, mert nagyon sok rossz fogorvossal volt már dolgom sajnos és a mostani dokimon kívül nem merek máshoz menni már. A rendelői fehérítés gyorsabb, mivel durvább szert használ többnyire az orvos és drágább is ezért szerintem, az otthoni előnye h te szépen magadnak csinálgatod, elrontani nem lehet és nincs az sem h hirtelen lesz világító fogsorod.
A kérdésed lényegtelen, mert már tilos a fogfehérítés. Legálisan már nem szabad. Sok oldal hirdeti még, de már tiltott!
"2012 novembere óta a 40/2001-es Eü Minisztériumi rendelet, amely a fogfehérítés hazai lehetőségeit szabályozza megváltozott. Ennek értelmében az eddig használt és bevált 10-38% közötti töménységű peroxidot tartalmazó fogfehérítő anyagok forgalmazását és használatát beszünetették. Ez azt jelenti, hogy jelenleg az EU-n belül hatékony fogfehérítési eljárás legálisan nem alkalmazható. Az eddig használt fogfehérítési eljárásoknak egészségkárosító hatása nem bizonyított, a szigorú rendelet oka inkább abban keresendő, hogy az utóbbi időben nagyon megnőtt az illegális fogfehérítést végző praxisok száma, ahol szakképzetlen alkalmazottak végezték a fogorvosi szaktudást igénylő eljárásokat."
Valamit sikerült félreolvasnod szerintem, mert keresőbe beírva első találatra egyből ezt a szöveget lehet megtalálni: "Kedves Vásárlónk! Felhívjuk
figyelmét, hogy a módosított
40/2001. (XI. 23.) EüM rendelet
értelmében fogfehérítő termékek csak fogorvosok
számára értékesíthetők. Alkalmazásuk kizárólag 18 éven
felülieknek."
Másrészt én most decemberben fehéríttettem a fogaim, nem tehettem volna ezt meg a te szöveged szerint. Nem értem minek kell a pánikkeltés.
Kedves 4.,
És milyenek a tapasztalataid? Hol csináltattad? Milyen eljárással? Mennyiért? Milyen eredményre vezetett? Szavakban kb milyen volt előtte és milyen lett utána?
Kedves 4-es válaszadó. Azért mert neked illegálisan fogat fehérítettek, az nem azt jelenti hogy szabad. De bemásoltam neked a rendeletet, olvasd el. Az amit te másoltál be, az arról szól, hogy egy gyökérkezelés által elszineződött foghoz szükséges fehérítő anyag, csak fogorvosok számára értékesíthető.
"A kozmetikai termékekről szóló 76/768/EGK irányelvnek az irányelv III. mellékletének alapján, a 0,1%-6% közötti hirdogén-peroxid tartalmú anyagok, fogorvosi megrendelésre és használatra továbbra is forgalmazhatóak"
Viszont a 10-38% közötti már nem! Szóval ha volt egy 15%-os fogfehérítésed akkor gratulálok!
AZ EURÓPAI UNIÓVAL ÖSSZHANGBAN, MAGYARORSZÁGON T I L O S A POWER BLEACHING!!!
BETILTOTTÁK A RENDELŐI FOGFEHÉRÍTŐ GÉPEK ZÖMÉT!!
Ez a hír annyit jelent, hogy minden olyan rendelő, ahol 6% nál magasabb koncentrcióval fehérítenek, az illegális a most kijött rendelet érvényében!
Melyek a mostmár illegális rendszerek?
Apolite ----> illegális
Beyond ----> illegális
BriteSmile ----> illegális
CoolWhite ----> illegális
Remewhite ----> illegális
Remedent ----> illegális
SoniWhiteII - Power Bleaching ----> illegális
Zoom ----> illegális
Zoom2 ----> illegális
ZoomAP ----> illegális
Sok "Kínai lámpás kütyü" ----> illegális
Figyeljetek oda, mert gondolom nem csak a rendelőt büntetik meg azért, ha ezeket a rendszereket használja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!