Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lehet e abból bármi baj, ha a...

Lehet e abból bármi baj, ha a megnagyobbodott nyaki nyirokcsomókat megmosom fogkefével és fogkrémmel?

Figyelt kérdés
Vagy egyáltalán használ a megnagyobbodás ellen valamit?
2013. máj. 26. 17:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Tudod, hogy az egyáltalán mire való?

Ha valaki elkap valamilyen kórokozót, vírust vagy baktériumot, akkor ez a nyirokrendszer elkezd működni, elkezd védekezni a szervezet a kórokozók ellen, bedagad a nyirokcsomó.

Ezt nem tudod eltüntetni, ez majd akkor fog eltűnni, ha legyőzte az szervezeted a kórokozót. Nyilván van valamilyen betegséged, megfáztál vagy szájban a fog, vagy valamilyen szájfertőzés is tud ilyet okozni.

Szóval arra kéne rájönni, hogy mi okozza a fertőzést és ha az majd elmúlik, akkor nem lesz nyirokcsomó duzzanatod sem.

2013. máj. 26. 17:59
 2/3 anonim ***** válasza:
Ahogy előttem írták valószínűleg valamilyen gyulladásos folyamat okozza a megnagyobbodást,de sajnos komolyabb oka is lehet. Ha fogkefével macerálod őket csak rontasz a helyzeten,hiszen ez vérbőséget csinál,ami fokozza a gyulladást,duzzanatot. Ha ilyen nyirokcsomóid vannak el KELL menni orvoshoz,kideríteni az okát!
2013. máj. 26. 18:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Amúgy érdekelne hogy tudod megmosni a nyaki nyirokcsomóidat fogkefével?

Amúgy ahogy előttem írták, valamilyen gyulladásod, baktériumod, fertőzésed van. Ez bármitől lehet. Nekem például a bölcsességfogaimtól voltak folyamatosan bedagadva, mióta kiszedték őket, semmi baja a nyirokcsomóimnak.

2013. máj. 26. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!