Szerintetek el mennyek fogorvoshoz ha nem nem mindig fáj a fogam?
Figyelt kérdés
Hátsó őrlő fogam kezdet tegnap óta kisebb-nagyobb fájdalmakkal fájni igazán, tegnap este is fájt de hamar elmúlt aztán egész éjjel tudtam aludni, ma délben és délután jöttek elő, de 5-10 percig fáj aztán elmúlik, aztán jól elvagyok hosszú ideig! Nyomásra ha eszek nem fáj,ráharapok a másik fogamra akkor sem, nincs rajta lyuk sem, viszont tömött fog! De sajnos múlt héten pont ott ütöttem meg vétlenül, akkor kicsit fájt akkor, szóval a héten jöttek elő ezek a fájdalmak rá! Most nem tudom hogy attól van e és az idegeket bolygattam ezért jön elő néha fájdalom rá... ?! Fogorvoshoz meg tuti hogy gyökér kezelni fogja, viszont időm rá most, mert annyira még nem nagy a gond.2013. ápr. 29. 14:56
1/7 A kérdező kommentje:
Elnézést a szavak kihagyásáráért nem olvastam át,illetve más hibákért is!:D
2013. ápr. 29. 14:58
3/7 anonim válasza:
Érdemes lenne elmenni fogorvoshoz, mert lehet hogy a bölcsességfogad nyomja az előtte lévőt (hacsak nem szedték már ki?) A gyökérkezelést nem tartom valószínűnek, mert ha jól értem nyomásra keletkezik a fájdalom - ilyenkor inkább a fog körüli szövetek érintettek.
Azt hogy mennyire nagy a gond, nem a fájdalom mértékéből lehet megítélni, hiszen az elhalt ideg nem fáj - viszont ilyenkor is továbbterjedhet a gyulladás a gyökér körüli szövetekre (ilyenkor csak nyomásra jelentkezik fájdalom). Ne várd, hogy magától rendbe jöjjön a helyzet, mert nem fog. Csak egyre erősebben, gyakrabban és hosszabban fog fájni, addig amíg már nem bírod.
Mindenesetre jobbulást kívánok, és azt tanácsolom, hogy minél előbb látogasd meg a fogorvosodat!
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, ha esetleg holnapig nem múlna el, akkor elmegyek! Csak már volt gyökérkezelt fogam és hát vagy én vagyok gyenge vagy az érzéstelenitő volt gyenge, de 3 érzéstelenítővel is éreztem hogy az idegeimet "csavarják" ki, szóval ez miatt is halogatnám! :S
2013. ápr. 29. 15:20
5/7 anonim válasza:
Ne halogasd, mert egyre gyulladtabb lesz és jobban fog fájni, időben még ki lehet kezelni. Egyébként nekem már injekció nélkül is csinálták kétszer is, nem kértem, mert nem akartam 3 órát zsibbadni és utálom, ha az injekció helye még napokig fáj, kibírtam anélkül is azt a pár percet.
6/7 A kérdező kommentje:
Hát te aztán Batman vagy ha ezt is érzéstelenítővel csináltad!:D
2013. ápr. 29. 16:07
7/7 anonim válasza:
Nem vagyok Batman, csak közben mindig arra gondolok, hogy mindjárt vége és nem is fáj amit csinálnak. :-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!