Egyik fogammal másfél hónapja járok dokihoz. Szerintetek? Bővebben lent.
Volt egy nagy dudor az ínyemen, eléggé fájt, ha megnyomódott. Elmentem dokihoz megnyitotta, úgyis volt kb 3-4 hétig. Minden alkalommal gyökér kezelte, tudni kell, hogy egy héten kétszer legalább voltam nála. Le is ment a dudor.
Ezután betömte kalciumos töméssel, aminek hatására a nyelvfelöli oldalon ismét dudor jelentkezett. Ma megint betömte, de dudor ugyanúgy ott van. Azt mondta, ha nem javul ki kell húzni, amit én nem szeretnék :( Gondolom ez érthető.
Szerintetek lehet valamit tenni ezzel, vagy várjak a csodára? :(
Azt mondta, hogy nagyon romlott a fog :( de az az érdekes, ha meg van nyitva akkor nem fáj.
Meg hogy a 6-os fogak ezt szokták csinálni :(
Köszönöm a válaszod. :)
Ha meg van nyitva a tályog, akkor ki tud ürülni és nem feszít. Miután eléggé kiürült, akkor szoktak kálcium-hidroxidot betenni, hogy levigye a gyulladást, de úgy tűnik most nem volt elég hatásos. Esetleg antibiotikumos kezeléssel lehet csökkenteni a gyulladást, hogy kezelhető legyen.
A 6-os fog a szemfogak mellett a legfontosabb fogunk, úgyhogy a fogorvos biztos mindent megtesz azért hogy megmaradjon, de ennek ellenére is előfordulhat hogy ki kell venni.
igen, tudom, hogy megtesz mindent, nem véletlen járok hozzá másfél hónapja heti 2x :(
Nem akarom elveszíteni a fogam.
Most Fájni nem fáj, de ott van a hólyag és feszít :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!