Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szoptatás alatt lehet menni...

Szoptatás alatt lehet menni fogröntgenre?

Figyelt kérdés

3 hónapos múlt a babám, kizárólagos anyateje.

Mehetek fogászati röntgenre?

2013. ápr. 13. 22:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Mennyi tejed van, nem tudsz lefejni előre?
2013. ápr. 13. 23:20
 2/8 A kérdező kommentje:

nem szoktam fejni, elég nehézkes. annyit szerintem nem tudnék, amennyit megeszik a baba.

az a baj, hogy be kéne tömetni majd egy fogamat, most már elég sürgősen.. :(

2013. ápr. 13. 23:45
 3/8 A kérdező kommentje:

szerintem még 1 etetésnyit sem tudnék.

valamennyit biztos, de azzal szerintem nem lakna jól a baba.

2013. ápr. 13. 23:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Elvileg 24 órás kihagyás javasolt, de igazából annyira elenyésző a sugárzás mennyisége, ami röntgen közben éri az embert, hogy jóformán a párodtól nagyobb dózisú sugárzást kapsz egy éjszaka folyamán.

Egyébként biztos, hogy kell röntgen? Lehet, hogy megoldható nélküle is. De ha másképp nem lehet megoldani, nem lesz baja a babádnak, csak elővigyázatosságból javasolják a 24 órás kihagyást.

2013. ápr. 13. 23:54
 5/8 A kérdező kommentje:

kell, azt mondta a doki, nem akar anélkül fogat tömni most kivételesen, mert nem egyértelmű a dolog, inkább megnézné.

most ez egy kivételes eset. :(

viszont nem szívesen kockáztatnék..

legkorábban ha minden igaz, nyáron mennék el. viszont addig ki tudja..?

ill. mi van, ha még akkor is szoptatok?? :)

2013. ápr. 13. 23:57
 6/8 A kérdező kommentje:

pl. a fogorvos egy szóval sem említette, hogy káros lenne. arra már nem emlékszem, hogy mondtam-e neki, hogy szoptatom a babát. de azt tudom, hogy nem volt erről szó.

ráadásul a röntgen beutalót is elhagytam..talán nincsenek véletlenek..

2013. ápr. 13. 23:59
 7/8 Dr. Kemenczeiné Andi válasza:

Szia! Ne haragudj ha már nem aktuális, de ha mégis akkor azért én is válaszolok a kérdésedre. Szoptatási szaktanácsadó hallgató vagyok. Nem befolyásolja a szoptatást a röntgenvizsgálat, mindegy, hogy a test melyik részén végezték, vizsgálat után azonnal lehet szoptatni.

szép napot

2013. ápr. 25. 17:24
 8/8 A kérdező kommentje:
ezt értem, de inkább az volt a kérdés, hogy ugye nem jut át az anyatejen keresztül a sugár?
2013. ápr. 25. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!