Szoptatás alatt lehet menni fogröntgenre?
3 hónapos múlt a babám, kizárólagos anyateje.
Mehetek fogászati röntgenre?
nem szoktam fejni, elég nehézkes. annyit szerintem nem tudnék, amennyit megeszik a baba.
az a baj, hogy be kéne tömetni majd egy fogamat, most már elég sürgősen.. :(
szerintem még 1 etetésnyit sem tudnék.
valamennyit biztos, de azzal szerintem nem lakna jól a baba.
Elvileg 24 órás kihagyás javasolt, de igazából annyira elenyésző a sugárzás mennyisége, ami röntgen közben éri az embert, hogy jóformán a párodtól nagyobb dózisú sugárzást kapsz egy éjszaka folyamán.
Egyébként biztos, hogy kell röntgen? Lehet, hogy megoldható nélküle is. De ha másképp nem lehet megoldani, nem lesz baja a babádnak, csak elővigyázatosságból javasolják a 24 órás kihagyást.
kell, azt mondta a doki, nem akar anélkül fogat tömni most kivételesen, mert nem egyértelmű a dolog, inkább megnézné.
most ez egy kivételes eset. :(
viszont nem szívesen kockáztatnék..
legkorábban ha minden igaz, nyáron mennék el. viszont addig ki tudja..?
ill. mi van, ha még akkor is szoptatok?? :)
pl. a fogorvos egy szóval sem említette, hogy káros lenne. arra már nem emlékszem, hogy mondtam-e neki, hogy szoptatom a babát. de azt tudom, hogy nem volt erről szó.
ráadásul a röntgen beutalót is elhagytam..talán nincsenek véletlenek..
Szia! Ne haragudj ha már nem aktuális, de ha mégis akkor azért én is válaszolok a kérdésedre. Szoptatási szaktanácsadó hallgató vagyok. Nem befolyásolja a szoptatást a röntgenvizsgálat, mindegy, hogy a test melyik részén végezték, vizsgálat után azonnal lehet szoptatni.
szép napot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!