Alapból irtózok a fogorvosoktól! Szájsebészeten mire számíthatok? Többi lent!
Amikor elkezdett fájni az ínyem azt hittem hogy jön egy fogam. Nem törődtem vele. Aztán bedagadt a fél arcom és a fogorvos azt mondta hogy nem a fogam jön. Ami régen ott volt fogam az nem jól esett ki csak letört. A gyökere benne maradt az ínyemben. Azt mondta ránőtt az ínyem és ezzel van a baj. Szájsebészeten tudják kiszedni de én rettegek. Anyum azt mondja hogy nem lesz baj meg hogy nem fáj de tudom hogy csak próbál nyugtatni! Mire számítsak? Egri szájsebészeten melyik orvoshoz menjek?
13/L
Ha letört a fogad, és benne maradt az ínyedben a gyökér, akkor az a rész baktériumokkal lett tele, és elgennyedt. Ezért dagadt be az arcod, és fáj is.
A megoldás az, hgoy a szájsebészeten elérzéstelenítik, az ínyedet megnyitják, a gyökeret kivésik, és eltávolítják. Az ott maradó lukba antibiotikumos gyógyszercsíkot helyeznek. A gyulladás, a fájdalom meg fog szűnni.
Ez a beavatkozás rémesen hangzik, de ma már olyan korszeű érzéstelenítők vannak, hogy semmit se fogsz érezni. Az azonban nagyon fontos, hogy rendbehozasd ezt a dolgot, mert egy gyulladt góc van a szervezetedben, ami ha ott marad, számtalan szövődményt okozhat. Még húsvét előtt hozasd rendbe a dolgot, nehogy mégnagyobb baj legyen a végén.
"de ma már olyan korszeű érzéstelenítők vannak, hogy semmit se fogsz érezni"
Lidocain...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!