Fogíny gyulladásra milyen házi praktikákat ajánlotok?
Amikor az íny gyulladás megszűnt, utána mindig alaposan, erőteljesen meg kell sikálni az íny és a fog találkozását, a kettő közötti rész felé fordított sörtéjű fogkefével. Addig viszont csak finoman.
Érdemes használni néhány alkalommal a gyulladás ellen Chlorhexamed nevü száj fertőtlenítőt. Fogkefével finoman át is lehet finoman mosni a szájbe vett fertőtlenítő folyadékkal a fogínyt ill. a fog és íny találkozását.
A fogkő is okozhat gyulladást. Ha valaki hajlamos a képződésére.
Múlt év őszén mentem a fogorvoshoz. Ilyenkor még sokkal alaposabban megsikálom a fogam, mint itthon amikor csak a szokásos szájhigiénia miatt teszem.
Szóvá tette még így is, hogy nem mostam meg elég alaposan a fogam, mert "rengeteg" étel maradékot tud még kiszedni a fogak közül. Kérdezte milyen fogkefét használok. Mondom, valami párszáz forintos boltit.
Erre javasolt egy fajtát, amivel sokkal hatékonyabban és kíméleteseben tudok fogat mosni. Egyelőre múlt év októbertől használom és sokkal hatékonyabban lehet vele fogat, fogínyt tisztítani. Igaz az ára nem a legolcsóbb de legalább nem feleglegesen sikálom el a fogkrémet. Ezzel még hatékonyan tisztít is. A hajlékony vékony finom szálai bejutnek a legkisebb zúgba résbe is és így alaposan tisztítanak.
Készítettem egy fotót a csomagolásáról: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!