Ki lehet cserélni az amalgám tömést?
Igen, ki lehet cserélni, de az amalgám tömés nem káros a híresztelésekkel ellentétben és sokkal tartósabb és strapabíróbb, mint a fehér tömés.
Ha kicserélik, akkor újra kell fúrni a fogadat és ezzel valamennyit megint roncsolódni fog. Ezek után neked kell eldönteni, hogy kicserélteted-e. (lehet, hogy a fehér tömésre fizetned is kell, ez orvostól/rendelőtől függ, hogy mennyit)
Nekem volt egy fehér tömésem ami rövid időn belül ki is esett aztán újra be kellett tömni...
Itthon sokan mondták, hogy elég illúzió romboló ha egy fiatal lány fogában amalgám virít. Szerintem nem vészes, nem látja senki. Egy ideje pedig mindig csak azt lehet hallani, hogy mennyire káros. Szerintem ez hülyeség régen csak ezt használták senkinek nem volt semmi baja...
Ez hit kerdes.
Te azt olvastad, hogy nem karos es jobb mint a feher, es elhiszed.
En azt olvastam, hogy karos es a feher jobb es elhiszem.
Mivel kerdeztel leirom a velemenyement, de nem akarok senkit sem meggyozni, mindenki azt hisz amit akar. Azert nem art utana jarni a dolgoknak, es nem kell mindent elhinni azonnal, mert valaki azt mondta. Inkabb nyomozz, kutakodj, szerezz tobb forrasbol infot es donts te!
Magyarorszagon ugy latszik meg nem terjedt el ez annyira, mint kulfoldon.
Kulfoldon fogorvosok kulon szakosodnak amalgameltavolito beavatkozasokra, ugyanis nem lehet csak nekiesni es furni, ezert sok fogorvos nem is vallalja.
Egy kis alapok:
Az amalgam tomesben higany (is) van. A higany egy idegmereg. Nem veletlen mondta anyukank, hogy ne jatsz a lazmerovel. Vajon tudjatok-e mi a szabaly, ha eltorik a higany lazmero, mit kell csinalni? Szelloztetni, felszedni a darabokat, ovatosan megszabadulni tole, porszivozni tilos, mert a levegobe kerulve belelegezzuk, irto karos stb stb.
Az amalgam tomes lehet hogy tartos, de nem egeszseges. A higany ha akarod ha nem tavozik a tomesbol. Nem nagy adag, kis kicsi, eszre sem veszed, de evek alatt ez nem kis mennyiseg. A higanytol a szervezeted nehezen szabadul meg, igy sajat magadat fertozod folyamatosan.
Dania, Norvegia, Svedorszag mar regen betiltotta a fogaszati higany alkalmazasat!
Sok orvos nyilatkozik arrol, hogy a higany mergezes ilyen olyan korsagok okozoja lehet, kronikus fejfajas, depresszio, faradekonysag, fertozesekre valo hajlam stb.
Persze az orvosok akik hasznaljak a higany tomest, azok allitjak, hogy jo es biztonsagos, de amig vannak orvosok, akik ennek a teljes ellenkezojet allitjak es amig van mas lehetoseg, addig en elek a szabad valasztas jogaval.
Azt irjatok, hogy milyen regota hasznaljak es "senkinek nem volt semmi baja" ugye te is tudod, hogy ez butasag. Nem csinaltal piackutatast, nem vegeztel egeszsegugyi felmerest tobbmillio higany tomeses ember kozott, hogyan allithatod, hogy senkinek semmi baja???
En nagyon sok emberrel talalkoztam, aki eskuszik ra, hogy miota nincsenek higany tomesei ilyen-olyan bajaik mind elmultak.
Norvegiaban a fogorvosi asszistensek beteg gyerekeknek adtak eletet, ezek a noverkek napi szinten voltak erintkezesben a higannyal. Miutan a Norveg TV leadott errol egy dokumentumfilmet, noverek ezrei jelentkeztek Daniaban is hasonlo tunetekkel (ok is es az ujjszulotteik is betegek voltak)
Keves magyar orvos van kelloen felszerelkezve a higany biztonsagos eltavolitasahoz, ezert vagy nem is vallaljak a dolgot, vagy tudatlanul nekiallnak furni, ezzel megjobban mergezve onmagukat, a beteget es aki meg a szobaban jelen van.
Amikor nekem tavolitottak el a higanyt a szambol, akkor egy ugynevezett gatat raktak a szamba, hogy meg veletlenul se tudjak lenyelni semmit, letakartak a testem, a fejem, oxigent kaptam az orromba, es a fogorvos es az asszisztens is vegyvedelmi ruhaba oltozott. Az egesz eltavolitas resze kb. 20 masopercig tarott, amig kifurta es eltavolitotta az amalgamot, de kabe 5 percig tartott amig beoltoztunk. Egy kulon erre a celra fentartott szivoberendezes szivta fel az amalgamot es tarolta, es a berendezesen ilyen "veszelyes hulladek" logo volt feltuntetve. Ez egy eleg komoly, neves fogorvos. Minek faradozna ennyit ezzel a szinhazzal, ha a higany annyira biztonsagos es artalmatlan?
(a ferjem egy masik fogorvosnal volt, nala is ugyanez a procedura zajlott le, szoval nemcsak az en orvosom "bohockodott" a vegyvedelmi ruhaval)
Azokat a fogorvosokat, akik elhiszik azt, hogy a higany artalmas es mergezo, azokat penzzel sem tudod ravenni arra, hogy vedofelszereles nelkul nekialljanak higanyt furni. Gondolod ezek az orvosok mind ostobak, mind felre vannak vezetve? En ikabb hiszek nekik, en inkabb ovatos vagyok, mint, hogy elhiszem, hogy nincs semmi karos a higanyban es kesobb kideruljon az ellenkezoje.
Az, hogy harom fejlett nyugati orszag betiltotta a hasznalatat mar az elegendo kellene hogy legyen sokaknak, hogy esetleg megkerdojelezzek a dolgot. Hiszen nem egy tavoli "buta" eldugott kis orszagrol van szo, amirol meg csak nem is hallottunk, hanem Europa harom vezeto hatalma.
Bocs, hogy hosszu lett.... Te kerdeztel :)
Na csak hogy legyen egy másik oldali vélemény is:
Az amaglámban higany van ami mérgező, lassan szivárog, de állandóan, autizmusnak is kiváltó oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!