Vigyek-e a gyakornok fogorvosnak valami ajándékot?
A SOTÉra járok heti egyszer, egy végtelenül aranyos fogorvostanonclány csinálja a fogaimat. Neki gyakorlat, nekem viszont az életemet menti meg mert nem kell magánhoz mennem. Lassan befejeződik az összes kezelés. Kérdéseim:
Vigyek-e majd a végén neki valami apró ajándékot? (mondjuk valami belga csokit :) )
Holnap megint megyek hozzá, és zavar az hogy magáz (gondolom alapból így kell nekik). Bunkóság felajánlani neki hogy tegeződjünk? Elvégre majdnem egy korúak vagyunk. Vagy ezt vissza kell utasítsa?
25/F
OK, akkor mindenképpen veszek, ez így nem égő :))
viszont akkor erre a néhány alkalomra még megkérdezhetem a tegezős kérdést? (tényleg kellemetlen nekem :)) )
Én is fogorvostan-hallgató vagyok, csak még beteget nem kezeltem. De ha egyszer valakitől is kapok vmi apró ajándékot is, mert meg lesz velem elégedve, hát én 2 hétig a fellegekben járnék. :DD
Szóval nyugodtan, és a tegeződést is mondhatod, bár ugye etikett szerint a nőnek kell felajánlani. :D
Hát, szerintem ha orvosról van szó, azért más a helyzet. Ő "rangban" mégis feletted áll - mármint az etikett szerint.
Én egyetlen orvosommal tegeződöm, a fogorvosommal, de nem mertem neki én mondani, megvártam, amíg ő ajánlotta fel. Miután felvettek az egyetemre, 1 évig még magázódtunk, utána mondta csak, hogy szerinte már itt az ideje, hogy tegeződjünk.
Egyetlen másik orvosommal sem tegeződöm, én lány/nő vagyok, ők mind férfiak, nem idősek, 30-40 évesek, de mégsem érzem azt, hogy én ezt felajánlhatnám.
Szerintem ha a doki nem mondja, akkor inkább ne mondd, ismerek olyan fogorvost, aki minden betegének felajánlja a tegeződést, viszont a többség általában nem, mert képtelenség fejben tartani, hogy ki az, aki elfogadta és ki az, aki nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!