Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogak rendbetételénél melyik...

Fogak rendbetételénél melyik a jobb, ha az új fogat becsavarozzák vagy ha cérnát tesznek fel és koronát az új fogra?

Figyelt kérdés
Nekem még egyiket se csinálták eddig, csak elmondás alapján írtam, ha pontatlanul írtam le a műveletet akkor bocsi.

2013. febr. 27. 16:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem igazán értem,hogy a második variációnál mire célzol,a fogpótlásra implantátum és híd van.Az előbbi egy műgyökér,amire pár hónap múlva rakják a pótlást,ez a költségesebb,de megbízhatóbb megoldás.A hídnál a két szomszédos fogat csiszolják,ez gyorsabban megvan és olcsóbb,de kevésbé stabil.
2013. febr. 27. 19:48
 2/3 PetFen ***** válasza:

Valószínű a sulcus tágításra gondolt a kérdező..de mindenesetre érdekesen van megfogalmazva a kérdés!

Egyén függő ,hogy melyik a jobb megoldás .Mindenesetre a implantál (csavarozott" )drágább ,és hosszabb eljárás ,mint a lecsiszolt fogcsonkra elkészült korona.

2013. márc. 1. 21:16
 3/3 anonim ***** válasza:
A csavarnál biztos, hogy később nem lesz vele bajod, viszont drágább eljárás. Ha lecsiszolják és korona megy rá, ott azért van rá esély, hogy idővel ki kell húzni, mert a korona alatt begyullad a fog, ha valahol rossz a zárás és ez elő szokott fordulni.
2013. márc. 8. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!