Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Úgy olvastam valahol, hogy a...

Úgy olvastam valahol, hogy a szegfűszeg jó a fogfájásra. Mit is kell csinálni vele, hogy hasson? Össze kell rágni, vagy csak bent kell tartani a számban?

Figyelt kérdés
Bölcsességfogam körülöti hely fáj, nem konkrétan a fogam, remélem erre is jó...
2013. febr. 9. 21:37
 1/8 anonim ***** válasza:
A szegfűszegben lévő illóolaj fájdalomcsillapító, így ha tudod, rágd össze, ha nem, akkor valahogy törd össze és azt tedd a fájós területre.
2013. febr. 9. 21:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha van esetleg olajad,en regen azt hasznaltam,a lyukas fogba tettem pici atitatott vattat.Ragd össze,es ha puha a szegfüszeg,kicsit dörzsöld meg a fajos helyet,nem tudom müködni fog-e,gondolom eleg erös.
2013. febr. 9. 21:46
 3/8 anonim ***** válasza:
2013. febr. 9. 22:12
 4/8 A kérdező kommentje:
értem, nagyon köszönöm mindenki segítségét!
2013. febr. 9. 22:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én összerágok 2-3 szegfűszeget a nem fájós fogaimmal, hagyom, hogy az olaj kijöjjön belőlük, a "maradványokat" kiköpöm, az olajat pedig a nyelvemmel eloszlatom a problémás fogamon. :D

Először két éve alkalmaztam, amikor is nőtt a bölcsességfogam, és nyomta az előtte lévőt. Bevettem előtte 2 Cataflamot és egy Algoflexet is, de semmi nem használt. Konkrétan már a falat kapartam. Aztán valamelyik orvosos oldalon olvastam, hogy a szegfűszeg jó. Gondoltam, teszek egy próbát-és kb. 15 perc múlva, mintha elvágták volna az egészet! Nagyon jó!!!

27N

2013. febr. 27. 21:25
 6/8 anonim ***** válasza:

A szegfűszegben természetes fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő anyagok vannak. Régen is közkedvelt fájdalomcsillapító volt. De van még néhány praktika, ha legközelebb is (ne adj'Isten)bedurran a fogad, ezeket is kipróbálhatod:

- sós vízzel öblögetés

- pálinkával öblögetés

- kamillatea

- hideg vizes vagy jeges borogatás

- a mutató-és hüvelykujjad közti területet a kézfejeden, ahol a két ujj csontja találkozik, 5-6 percig masszírozgasd. Állítólag itt van a fogfájáscsillapítás akupunktúrás pontja.

27N

2013. febr. 27. 21:31
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat! :)
2013. márc. 11. 00:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is szoktam rágni, de én csak az íze miatt, nagyon finom.
2020. jún. 15. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!