Úgy olvastam valahol, hogy a szegfűszeg jó a fogfájásra. Mit is kell csinálni vele, hogy hasson? Össze kell rágni, vagy csak bent kell tartani a számban?
Szia!
Én összerágok 2-3 szegfűszeget a nem fájós fogaimmal, hagyom, hogy az olaj kijöjjön belőlük, a "maradványokat" kiköpöm, az olajat pedig a nyelvemmel eloszlatom a problémás fogamon. :D
Először két éve alkalmaztam, amikor is nőtt a bölcsességfogam, és nyomta az előtte lévőt. Bevettem előtte 2 Cataflamot és egy Algoflexet is, de semmi nem használt. Konkrétan már a falat kapartam. Aztán valamelyik orvosos oldalon olvastam, hogy a szegfűszeg jó. Gondoltam, teszek egy próbát-és kb. 15 perc múlva, mintha elvágták volna az egészet! Nagyon jó!!!
27N
A szegfűszegben természetes fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő anyagok vannak. Régen is közkedvelt fájdalomcsillapító volt. De van még néhány praktika, ha legközelebb is (ne adj'Isten)bedurran a fogad, ezeket is kipróbálhatod:
- sós vízzel öblögetés
- pálinkával öblögetés
- kamillatea
- hideg vizes vagy jeges borogatás
- a mutató-és hüvelykujjad közti területet a kézfejeden, ahol a két ujj csontja találkozik, 5-6 percig masszírozgasd. Állítólag itt van a fogfájáscsillapítás akupunktúrás pontja.
27N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!