Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi történik ha tartósan...

Mi történik ha tartósan lenyelem a fogkrémet? Okoz valami bajt?

Figyelt kérdés
2009. szept. 4. 18:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A fluor nagy mennyiségben mérgező, meg gondolom, a többi összetevő sem kifejezetten élelmiszer. Valószínűleg nem halsz bele, de mért kell lenyelni?
2009. szept. 4. 18:47
 2/12 A kérdező kommentje:
nem tudom valamiért kívánom már 2 éve eszem:S Ilyen kis adagokban szoktam.
2009. szept. 4. 19:25
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
igen, a fluor tényleg mérgező, de a fogkrémben fluorID van, és az marhára nem ugyanaz...egyébként tényleg nem kéne lenyelned, egyszerűen fölösleges,és nem tesz jót
2009. szept. 4. 21:01
 4/12 anonim válasza:
82%
Nem vagyok hozzáértő, szóval nem 100 %, de szerintem pl. a gyerekeknek való fogkrémnél felkészülnek arra, hogy a gyerek megeszi, szóval talán az nem lehet káros az egészségre(ha lenyeled). A többiben nem vagyok biztos, de jobb ha nem nyeled le, nekem pl. a torokfertőtlenítő szájvízszerűségemen (kevés alkohol, mentolos) rajta van hogy nem lehet lenyelni csak gargalizálni vele.
2009. szept. 5. 16:47
 5/12 anonim ***** válasza:
84%

Én a torok fertőtlenítőt mindig lenyelem, de eddig még semmi bajom sem volt tőle.

Ja és én is eszem a fogkrémet. de én az után, miután elszívtam egy cigit, hogy anyu ne érezze meg

2009. szept. 6. 14:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
hogy bírjátok meg enni a fogkrémet? egyszer amikor a fogamat mostam elkezdett csörögni a telefon a nappaliban, és amikor már leemeltem a kagylót akkor vettem észre h nem tudok beszélni mert tele van a szám fogkrémmel. nehogy félreértsétek, nem nyomtam tele a szám fogkrémmel, scak ilyen vizes fogkrémes folyadék volt a számban akkora mennyiségben h nem tudtam tőle rendesen beszélni. a fürdőbe már nem tudtam visszamenni, gondoltam lenyelem. hát amikor lenyeltem majdnem lehánytam a telefont xD, meg egész délelőtt szar volt a gyomromnak a fogkrém.
2009. szept. 9. 21:14
 7/12 anonim ***** válasza:
*megenni, rosszul írtam
2009. szept. 9. 21:15
 8/12 anonim válasza:
nem tanácsos. a fluorid 4csillagos idegméreg...nem véletlen van ráírva a gyerekek fogkrémeire,hogy csak szüloi felügyelettel... meg a borsónyi mennyiség sem véletlen...
2009. szept. 10. 20:09
 9/12 anonim ***** válasza:
69%
A lenyelt fogaid sem szuvasodnak majd, és azok is fehérek lesznek a pocidban. Ezen túlmenően a wc használatakor választásod szerint mentolos, tengerialgás, fehérítős stb. illatú lesz az alsó lehelleted. Mosolyoghatsz szélesen alul-felül. :-))))
2009. szept. 11. 20:41
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
mivel Na-lauryl szulfátot tartalmaz majdnem minden fogkrém, és ez keményen rákkeltő, nem ajánlatos lenyelni egyetlen alkalommal sem... és a többi összetevő is káros...a többit a fantáziádra bízom...:)
2009. szept. 12. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!