Gyökéreltávolításom lesz pénteken a szájsebészeten. Mire számítsak? Tapasztalatok?
Olyan nincs, hogy a koronát meghagyják és a gyökeret kiszedik. A fogat a gyökere tartja a helyén, a csontban.
Azt tudom elképzelni, hogy gyökércsúcs-amputáció lesz, amit akkor alkalmaznak ha az egyik gyökércsatorna gyulladt és nem lehet kikezelni a gyulladást. Persze ez csak többgyökerű fognál lehetséges. Felvágják az ínyed és kiszedik a lefűrészelt csonkot.
Nekem ilyen még nem volt, csak gyökéreltávolítás miután sikeresen beletörték a fogam. (aka. vésés). Nem volt kellemes, egy órán át csinálták, a csont fúrásánál már az injekció sem hatott. Egyébként sima ügy volt (nekem).
Nem hinném, hogy különösebben fájna a műtét (mert ez az), főleg, hogy magánorvos végzi. Elképzelhető egy kis fájdalom, de kibírható.
Gyökeret csak akkor szoktak eltávolítani, ha letörik a fogkorona. A gyökérkezelést pedig szimpla fogorvosi ellátásban végzik, nem szájsebészeten...
Tehát még mindig rejtély...
Érzéstelenítés után valószínű ki kell vésnie.Sajnos kellemetlen érzés,meg majd otthon fájdogálhat a műtét után!
Ne félj!:)
Az ember agya sokkal rosszabbra gondol,mint ami általában történni fog.
Persze nem olyan lesz mint a fodrásznál,de túl leszel rajta(muszáj).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!