Ciszta a fogon, kinek volt már?
2 éve műtöttek, 2 fogamnak a csúcsát megcsonkították, hogy a cisztát eltávolítsák. Most újra fáj, de másik fogamon.
Mitől lehet? Nem lehet valahogy "kiírtani"? vagy most már örökké előfog jönni? Fiatal vagyok nem szeretnék rossz fogakat... :((
oh nekem majd tavasszal kell mennem "csonkítani" mert 2 éve nem akar felszívódni az egyik fogamról a ciszta:(
bocsi, hogy nem ide vág, de milyen a beavatkozás? fájdalmas?

A műtét nekem is elég sokáig tartott, de nem fájt inkább csak nagyon kellemetlen volt...
Az első hozzászólónak írom, hogy a műtét úgy zajlik, hogy kapsz érzéstelenítőt utána felnyitják az ínyedet és a szétfeszített nyíláson keresztül először megfúrják a fogat, majd (legalábbis esetemben) kalapáccsal eltávolítják a fogcsúcsot a cisztával együtt valamint próbálják az összes beteg szövetet eltávolítani.
Gyökértömést is csinálnak, azzal zárják le a fogat.
Utána egy jó pár napig be lesz dagadva az arcod.
Második kommentelő ne aggódj nekem is pont így volt.
Utána több mint egy (!) évig érzékenyek voltak a fogaim, de olyan szinten, hogy azon az oldalon nem mertem evésnél rágni sem mert féltem h "kitörik".
Most már teljesen jól vannak.
Kell idő amíg az a terület "becsontosodik".
Most a másik oldalon fáj egy fogam, de majd elmegyek röntgenre és kiderül :/
Azért nem örülnék neki..... mert akárhogy is nézzük egy ilyen csonkított fog nem teljes értékű már.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!