Büdös a barátnőm szája (gennyszagú, tehát az ínye vagy a foga a ludas), de nem tudom, hogy mondjam meg neki. Szerintetek?
Figyelt kérdés
Minden nap 2-3x mos fogat, igényes, de nem volt fogorvosnál 5 éve. Akkor minden rendben volt, még egy tömött foga sincs, ha most tudná, hogy van lyukas foga, biztos, hogy elmenne azonnal dokihoz. Hogy szóljak neki?2013. febr. 2. 10:42
1/4 anonim válasza:
Mond hogy mész fogdokihoz éves rutin ellenőrzésre, és mond hogy elmehetne ő is.
2/4 A kérdező kommentje:
Mondogatom neki, hogy fél-1 évente illene elmenni, ejnye-bejnye, de nem volt azóta se. :(
Nekem meg fogszabályzóm van, havonta járok dokihoz, így nem tudom elhívni úgy, ahogy te mondod. :S
2013. febr. 2. 10:49
3/4 anonim válasza:
"Nem fáj valamelyik fogad? Olyan rég voltál már fogorvosnál, a biztonság kedvéért megnézethetnéd a fogaidat valamikor. Szívesen elkísérlek." Valahogy így? :) Ha azt mondod, biztos menne, ha tudná, hogy van lyukas foga; akkor szerintem nem lenne nehéz így rávenni. Tudom, nehéz megmondani valakinek, hogy büdös, de szerintem az a buta, aki megsértődik azon, hogy segíteni próbálnak neki. :)
4/4 TappancsMancs válasza:
Ha tapintatosan mondod jobb ha megmondod, jobba tőled tudja mintha mások pletykálják. Sőt jobb ha tudja egyáltalán mintha senkitől sem. Csak finoman tapintatosan. Összevissza hazudozni ezen nem kéne. Esetleg mondd hogy elkíséred a fogdokihoz.
Amúgy egy biztató tapasztalat: ha egy fogon csak tűhegynyi lyuk van akkor másodpercek kérdése ! szuri se kell, csak kicsit odanyomja neki és kész. Míg ha abból nagy lyuk lesz... azt senki se szereti. Szóval igazából minél inkább fél valaki a "fogdokitól" (fúrásfaragás) menjen annál sűrűbben. Az említett okokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!