Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha a fogkrémemhez teszek egy...

Ha a fogkrémemhez teszek egy kis szódabikarbónát és úgy mosok fogat tényleg fehérebbek lesznek a fogaim?

Figyelt kérdés

2013. jan. 30. 21:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Ha a szemcséivel roncsolja a fogzománcot a szódabikarbóna, akkor mi a helyzet a fogfehérítő porokkal ???"

Ugyanaz. Ugyanúgy roncsolja a fogzománcot, csak persze ezt a csomagolásra nem írják rá.

2013. febr. 14. 07:52
 12/15 anonim ***** válasza:

[link]

"égi jól bevált fogfehérítés módszerek veszélyei

Mint már korábban szó volt róla, az ember mindig törekedett az ápoltabb, esztétikusabb külső elérésére, így a fogfehérítés területén is voltak otthoni próbálkozások már egy-két évszázaddal ezelőtt is.

A leggyakrabban használt otthoni fogfehérítés módszer a szódabikarbónás dörzsölés volt. Néhány évtizeddel ezelőtt még a fogporba is beletették adalékanyagként, a fogfehérítés elősegítéseként. A szódabikarbóna valójában sikeresnek volt mondható, a fogfehérítés valóban megtörtént, ám milyen áron. A fogfehérítés során a szódabikarbóna felérdesítette a fogfelszínt, főként, ha valaki nagyon gyakran használta, így az érdes felszínen később sokkal könnyebben megtapadtak a szennyeződések, az elszíneződés sokkal nagyobb méreteket öltött, mint a fogfehérítés előtt. Talán innen ered az a tévhit, hogy fogfehérítés után sokkal erőteljesebb lesz az elszíneződés és egyre gyakrabban lesz szükség fogfehérítés eljárásra. Természetesen, manapság semmilyen fogfehérítés eljárás során nem alkalmazunk sem szódabikarbónás, sem másmilyen dörzsöléses technikát, mely felsértheti a fogfelszínt. Ön se tegye, mert nagyobb kárt okoz vele, mint amennyi előnyhöz juttatja az ideig-óráig tartó fehér fogazat.

A régi korok másik gyakori fogfehérítés technikája a sós dörzsölés volt, ami ha lehet, még nagyobb károkat okozott, mint a szódabikarbónás fogfehérítés. A sós dörzsölés nagyon durva karcolásokat ejtett a fogzománcon a fogfehérítés során, ami előbb utóbb elkerülhetetlenül fogszuvasodáshoz vezetett, valamint az elszíneződés is nagyon durva méreteket öltött pár év elteltével, így mondhatjuk, hogy a fogfehérítés eredménye nem tartott sokáig.

Voltak ezen kívül különböző fogfehérítés eljáráshoz használt savas anyagok, melyeket az emberek saját felelősségükre alkalmaztak otthonukban fogfehérítés során. Nyilvánvalóan a fogfehérítés során a savas anyagok lemarták az elszíneződést, ám ezzel együtt a fogak ásványi anyagát is oldották, ami elképesztő roncsolódáshoz vezetett, továbbá igen gyakran az ínygyulladás oka is ez volt. Ebben az esetben a fogfehérítés ára a fogak épsége volt.

Ezek a régi fogfehérítés módszerek egyértelműen károsak a fogakra, senkinek nem ajánlott, hogy ezekhez a fogfehérítés technológiákhoz folyamodjon, akár kényelmi, akár anyagi megfontolásból. A későbbiekben ezek a fogfehérítés módszerek olyan károsodásokat okozhatnak, melyek gyógyítása sokkal nagyobb anyagi befektetést és sokkal nagyobb türelmet igényel majd."

2013. febr. 14. 08:03
 13/15 anonim ***** válasza:

én 7 éve használom heti két alkalommal a szódabikarbónát , oly módon, hogy kicsivel több fogkrémet teszek a fogkefére és rendes 3 perces fogmosás után bele mártom a fogkefét a szódabikarbónába és megmosom vele még kb 2-3 percig a fogam .

Ha annyira roncsolná a fogzománcot én úgy gondolom már egy darab fogam sem lenne , és a családom minden tagja használja . Három fogam van betömve és mind a három még szódabikarbóna előtti .

Nem buzdítok senkit , én alaposan körbe jártam mielőtt elkezdtem használni !

Nagyobb mértékű leszíneződést meg végképp nem tapasztaltam !33/N

2013. febr. 14. 08:55
 14/15 anonim ***** válasza:
Tudtok esetleg olyan forrsát mondani, ahol levezetik, hogy hogyan működik? Esetleg kisérleti eredményeket mutatnak be(havanilyen..O.o)? Vagy valami hasonló mutogatható anyag ven e néktek? :)
2013. febr. 14. 10:22
 15/15 anonim ***** válasza:
Fogorvosom szerint dörzsölve koptatja a fogzománcot, előtte kérdeztem. Szájöblítőként fogmosás után (napi 1x kb 1dl vizbe félborsónyi port feloldva öblöget-kiköp, óblöget-kiköp) 4 év alatt picit fehérített. Doki szerint így nem árt.
2015. márc. 11. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!