Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Idegölő után begyulladhat a fog?

Idegölő után begyulladhat a fog?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Lenne egy "kis" problémám! Tegnap voltam a fogorvosnál, mert fájt a betömött fogam már két hete, s azt mondta ez esetben ki kell idegelni, gyökérkezelni kell. Kifúrta, majd belerakott valami (kék színű)anyagot, amire azt mondta, hogy már estére sem kellene semmit éreznem, mert az egyik gyökerembe már nem is nagyon élnek az idegek, csak a másikba, meg direkt jó erősen bele is nyomkodtam, h tutira hasson. Erre mi történt? Egész este forgolódtam, úgy fájt, reggelre pedig bedagadt az ínyem a fogam körül kívül is, belül is...hát nem kellemes érzés...(főleg hogy még most a atorkom is be van gyulladva)...fáj az fél arcom, a szemem meg a fülem.

Most ez normális, hogy még csak most gyullad be, mikor már szerintem nem kellene? Amúgy csütörtökön kellene visszamennem hozzá, hogy kiszedje az idegszálakat. Előre is köszönöm a válaszokat!

2009. szept. 1. 11:45
 1/3 anonim ***** válasza:
Menj vissza minél hamarabb! Begyulladt újra, ki kell szedni azt a kék izét és ki kell tisztítani. Ne várj csütörtökig, mert tönkremegy a fogad teljesen!
2009. szept. 1. 12:04
 2/3 anonim ***** válasza:

A dokidnak 2-3 napig nyitva kellett volna hagynia teljesen a gyökércsatornákat, csak miután leapad a gyulladás, a baktériumok által termelt gáz és folyadék szabadon távozik, csak utána tehetne bele kék micsodákat..

Szóval nem, nem normális.

2009. szept. 2. 18:12
 3/3 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. Másnap anyu el is vitt gyorsan egy fogorvoshoz....egy másikhoz, aki azonnal kitisztította a csatornákat, kiszedte az idegszálakat, mert azt mondta ezek már el voltak halva. Most beletett egy erős fertőtlenítővel átitatott valamit, és lezárta ideiglenesen. Ekkor már sajnos be volt gyulladva az ínyem, de szte még megmenthető a fogam...

Csak egy hét múlva megyek, hogy rendesen betömje. Azóta este már tudok aludni, nem fáj, csak napközben jön rá egyszer, az a gyulladás miatt lehet még? Ja és érzékeny kocogtatásra is az a fogam...mintha ki akarna esni...az is még a gyulladás hatása lehet?

2009. szept. 4. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!