Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tehetek a szájsebesedés...

Mit tehetek a szájsebesedés ellen?

Figyelt kérdés
Most már harmadszorra sebesedett ki totálisan a felső fogsorom előtt az ajkam belülről. Ötletem sincs, hogy mitől. Jártam vele orvosnál még az elsőnél, hisz iszonyatosan fájdalmas, csípi minden étel, be is van rendesen dagadva. Azt mondta olyan mintha valami kidörzsölte volna és azt tanácsolta kenjem be Carbosan-nal illetve szopogassak Strepsilst bőszen. Azóta kb két havonta előjön de egyszerűen nem sikerül összefüggéseket találnom kajákban, édességekben, életvitelben... semmi olyat nem (t)eszek, amit amúgy máskor nem, amikor kisebesedik. A házi orvosom azt tanácsolta ha sokáig nem múlik el vagy többször is előjön menjek szájsebészetre... Oda is kell beutaló? Volt már valakinek hasonló? Esetleg nincs valami tippetek olyan krémre ami vény nélkül kapható és fájdalomcsillapító hatású?
2009. aug. 31. 21:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Na de remek imadom ezeket a tulkepzett magyar orvosokat!

Strepslils :D lool

Amikor erzed, hogy kezd kialakulni, illetve, ha mar kialakult, hasznalj Tantum Verde oldatot oblogetesre vagy van spray formaban is!

Ez a leghatasosabb erre!

Szajsebeszeti mutetek utani is ezt ajanljak.

Meg a Corsodilt de az azert nem jo mert nem erzel tole izeket.

Viszont a Tantumnak nincsen ilyen mellekhatasa.

Veny nelkul tudsz venni a patikaban. ;)

2009. aug. 31. 22:30
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen én is azt használom már egy ideje strepsils helyett. Este fogmosás után úgy fekszek ha már csak kialakulóban is van, hogy tantummal öblögetek, aztán carbosan-nal kenem... Igazából éjszaka jó is, mert elalszom mire újra lüktetni és fájni kezdene, de máskor nem használ semmit. Három napja kezdtem érezni hogy megint kialakulni készül, öblögettem, kentem, most még is hatalmas seb tátong a számban. Már nem tudom mi tévő legyek... gondoltam elmegyek szájsebészetre, de nem tudom kell e beutaló, vagy hogy ott tudnak e kezdeni valamit vele.
2009. aug. 31. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!