Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek gáz?

Szerintetek gáz?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok és valószínűleg ki kell húzni egy csontfogamat. Régebben volt gyökérkezelve, be lett tömve, de kb 2 hete kijött a tömés. Annyira kifúrták akkor, hogy már alig van fogam, és most derült ki, hogy az is tovább rohadt a tömés alatt és borzasztóan fáj. Ma megyek fogorvoshoz, nem bíztat sok jóval. Szörnyen érzem magam, 18 vagyok és máris ki kell húzni egyet, mert az előző orvos hanyag volt. Igaz hátsóról van szó, hátulról a 2.fent, de maga a tudat nagyon zavar. Ráadásul több mint 7 éve járok fogszabályzásra, még az éjszakait hordanom is kell, nem ezért szenvedtem annyit, hogy most fogatlan legyek.Szerintetek ciki? A műfog rosszabb lenne? Bár a szüleim azt semmiképp nem akarnak. És mennyire fáj a csontfog húzása? :(
2013. jan. 17. 15:39
 1/2 problem3girl válasza:
hát azért mégis csak jobb lenne egy műfog mert egyrészt furcsa érzés lehet úgy élni másrészt el is felejtenéd hogy az ott nem is igazi.Szerintem nem fog fájni mert biztos kapsz érzéstelenítőt...ami már fog fájni.Nem ciki.Mert a legtöbb 14-15-16 évesnek valójából már vagy nincs valahol foga vagy tömve van.Vegyük az eggyik osztálytársam:13 éves 1 foga hiányzik 2 tömött 6 lyukas.Ha annyira gáznak tartod max ne mond másoknak ,hidd el nem fogják észrevenni ;)
2013. jan. 17. 16:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Most értem haza, kiszedték. Szörnyű volt, az érzéstelenítés kibírható volt, de a fogamat 15 perc után se tudta kiszedni, le is tört. Akkor körbekalapálták az ínynél, hogy legyen hely megfogni a csonkot. Úgy se ment, úgyhogy szétfúrta 3 darabra és úgy huzogatta ki nagy nehezen. 2 szurit is kaptam, de a kalapálástól kezdve már fájt minden. Meg azóta is.Azt mondta, hogy valószínűleg a többi fogammal is ilyen macerás lenne, mert ez ilyen genetikai dolog
2013. jan. 17. 19:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!