Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelés után betömött...

Gyökérkezelés után betömött fog nagyon fáj, közben is fájt amikor tisztította, nem ölte ki az összes ideget?

Figyelt kérdés
Több mint egy hónapja járok minden másnap kezelésre, nem zárta le, csak mindig valami löttyel kiöblítette, de előtte kis tűvel kapargálta, ami egyik oldalon eléggé fájt, másik oldalon nem is éreztem. Mindig mondtam hogy fáj, de azt mondta hogy tiszta már, és tegnap lezárta ideiglenes töméssel. Azt mondta hogy rágjak rajta, tegnap nem fájt, csak ha ettem, ma reggel már az sem fájt ha ott rágtam, de ma 11 körül elkezdett nagyon fájni és azóta fáj, most akkor mi van? Holnap visszamegyek. De lehet másik dokihoz kéne menjek. És az a vicces hogy amikor elmentem a fogorvoshoz a legelején, hogy fáj a fogam, akkor fele ennyire sem fájt mint most, hogy betömte.

2013. jan. 15. 19:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Azt tudnod kell a gyökérkezelésről, hogy onnantól kezdve nagyon nagyon érzékeny lesz a fog. Biztos nincs már benne ideg, viszont ilyenkor nehéz betömni. Ha idő előtt ezt teszik akkor alágennyesedik, begyullad. Általában a genny szokott lenni a ludas, amiatt tud olyan irtóra fájni.

Marad az, hogy visszamész, kiszedeted, megint öblíteni fogja azzal a lötyivel, megint úgy hagyja. Aztán "normális" doki ideiglenes tömést tesz bele. Ha ezt bírod és nem fáj akkor jöhet csak az igazi.

Sajnos ez sok-sok kör és miután már minden tökéletes utána is járhatsz így.

2013. jan. 15. 21:20
 2/6 Arev74 válasza:

Szia!

A gyökérkezelés sajnos nagyon rizikós dolog. Nekem 10 évvel ezelőtt volt, addig nem fájt a fogam, aztán mindig. Majd végül begyulladt, kihúzták, majd és a szájsebészetre kellett járnom 2 hónapon át, mire teljesen ki tudták tisztítani a helyét.

Ha tudsz angolul, ajánlom a következő írás tanulmányozását. [link]

Ha az angol nem megy, ezt tudom ajánlani: [link]

Sajnos ezek a szomorú tények...

Üdv.

2013. jan. 16. 13:57
 3/6 A kérdező kommentje:

Visszamentem, kiszedte a tömést, azóta nem fáj. Vagy kihúzza vagy folytatja a kezelést, de már 1,5 hónapja járok hozzá, nem tudom lesz-e eredménye. Nem első fog, de látszik ha mosolygok.

A magyar cikket elolvastam, érdekes, még nem hallottam erről. Van egy másik gyökér kezelt fogam is, de az egyik első, nem lenne jó kihúzatni. :(

2013. jan. 16. 20:03
 4/6 Arev74 válasza:

Szia!

Sajnálom, tényleg nehéz dolog ez...

Még ezt a videót is a figyelmedbe ajánlom. http://www.youtube.com/watch?v=XcU4ZyRgTok

Ha mégis úgy döntesz, hogy maradjon a fogad, mert egyelőre elég erős az immunrendszered, és talán nem okoz bajt egy ideig (van rá kb 25% esélyed), akkor viszont fontos lenne a testedben lévő gyulladás figyelemmel kísérése. Ezt a C reaktív protein (CRP) szint mutatja legjobban, amit évente ajánlatos vérből nézetni. Ha emelkedett az értéke, akkor várható, hogy krónikus betegségek jelentkeznek (szív és érrendszeri, izületi, tüdő, bőr, migrén, szem...)

Bocsánat, hogyha elszomorítottalak.

Vigyázz magadra!

2013. jan. 21. 09:58
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Végignéztem, elég hosszú volt. :) Valószínű ki fogom húzatni a fogam, csak attól nagyon félek. :( Még egy fogamat sem húzták ki. Sőt legszívesebben a másik gyökérkezelt fogamat is kihúzatnám ezek után, de az elől van és elég csúnya lenne. :(
2013. jan. 21. 12:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Ma kihúzattam, remélem jól döntöttem.
2013. jan. 21. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!